ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis ir fantastiškas skonis!
Desertai

Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis ir fantastiškas skonis!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis
Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis

Ar kada nors svajojote apie spurgytes, kurios tirpsta burnoje, bet nereikalauja kepti aliejuje? Šis receptas būtent toks – jis leis mėgautis mėgstamu desertu be kaltės jausmo dėl perteklinių riebalų. Užtenka paprastų ingredientų, šiek tiek kantrybės ir orkaitės, o rezultatas nustebins net pačius išrankiausius smaližius.

Orkaitėje keptos spurgytės

Paruoškite šias skanias ir purias spurgytes pagal „YouTube“ kanalo receptą. Tai puikus pasirinkimas tiek savaitgalio pusryčiams, tiek šeimos popietei prie arbatos ar kavos. Svarbiausia – jums net nereikės nė lašo aliejaus, o spurgytės iškeps purios, trapios ir neapsakomai gardžios!

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis
  • 200 ml šilto pieno
  • 70 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 450 g paprastų miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 1/2 šaukštelio vanilės
  • 1/2 šaukštelio druskos

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Jis parodė, kaip greitai atskirti trynį nuo baltymo
Virtuvės šefas atskleidė savo slaptą triuką! Jis parodė, kaip greitai atskirti trynį nuo baltymo
2025-10-24
Kaip pasigaminti tobulus keksiukus: minkšti ir purūs, nuo stalo bus nušluoti per 5 minutes
Kaip pasigaminti tobulus keksiukus: minkšti ir purūs, nuo stalo bus nušluoti per 5 minutes
2025-11-11
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
2025-07-09
Tai gali sugadinti patiekalą: šių prieskonių virėjai nerekomenduoja dėti į sriubas
Tai gali sugadinti patiekalą: šių prieskonių virėjai nerekomenduoja dėti į sriubas
2025-10-09
  1. Į dubenėlį supilkite šiltą pieną, įberkite cukraus, sausų mielių. Gerai išmaišykite šluotele. Tada įdėkite minkšto sviesto ir gerai išmaišykite.
  2. Dabar į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir jį išplakite. Įberkite šiek tiek druskos ir iš miltų pagaminkite tankią tešlą. Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele. Leiskite apie 20 minučių pakilti.
  3. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Padalinkite į 16 maždaug vienodo dydžio dalių. Kiekvieną iš jų susukite į kamuoliuką ir iškočiokite.
  4. Visus gabalėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apskritimo viduryje išpjaukite nedidelę skylutę. Uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir palikite pakilti maždaug apie 30 minučių.
  5. Tada spurgyčių viršų patepkite aliejumi, įdėkite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 20 – 25 minutes.
  6. Cukrines spurgas galite papuošti cukraus pudra, taip pat galite papuošti „Nutella“ kremu ir riešutais arba taip, kaip jums labiausiai patinka.

Skanaus!

Vaizdo medžiaga:

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai orkaitėjeMažai riebalųPatiekalai orkaitėjespurgosSpurgytės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Darote klaidą jei grynuosius pinigus laikote šiose namų vietose.
Gyvenimas

Darote didelę klaidą, jei grynuosius pinigus laikote šiose namų vietose

Kas yra oksidacinis stresas ir kaip jį sumažinti: 5 būdai
Sveikata ir grožis

Kas yra oksidacinis stresas ir kaip jį sumažinti: 5 būdai stipresnei psichikos ir fizinei sveikatai

Ką daryti, jei duona greitai susensta?
Gyvenimas

Ką daryti, jei duona greitai susensta?

Purūs ir labai skanūs blynai su obuoliais: patiks visai šeimai
Blynai

Purūs ir labai skanūs blynai su obuoliais: patiks visai šeimai

Kokius papildus laikyti šaldytuve, kad jie išliktų veiksmingi?
Sveikata ir grožis

Kokius papildus laikyti šaldytuve, kad jie išliktų veiksmingi?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?