ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis ir fantastiškas skonis!
Desertai

Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis ir fantastiškas skonis!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ar kada nors svajojote apie spurgytes, kurios tirpsta burnoje, bet nereikalauja kepti aliejuje? Šis receptas būtent toks – jis leis mėgautis mėgstamu desertu be kaltės jausmo dėl perteklinių riebalų. Užtenka paprastų ingredientų, šiek tiek kantrybės ir orkaitės, o rezultatas nustebins net pačius išrankiausius smaližius.

Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis
Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis

Orkaitėje keptos spurgytės

Paruoškite šias skanias ir purias spurgytes pagal „YouTube“ kanalo receptą. Tai puikus pasirinkimas tiek savaitgalio pusryčiams, tiek šeimos popietei prie arbatos ar kavos. Svarbiausia – jums net nereikės nė lašo aliejaus, o spurgytės iškeps purios, trapios ir neapsakomai gardžios!

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis
  • 200 ml šilto pieno
  • 70 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 450 g paprastų miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 1/2 šaukštelio vanilės
  • 1/2 šaukštelio druskos

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Tobulos naminės bulvytės fri
Tobulos naminės bulvytės fri – tik su šaukšteliu aliejaus
2025-08-12
Beigeliai, jų istorija ir receptas.
Beigeliai: kaip jie atsirado, lengvas receptas ir variacijos
2025-07-14
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
2025-07-07
Kaip išvengti, kad razinos nenusėstų keksiukų dugne?
Patarimas iš močiutės užrašų: kaip išvengti, kad razinos ar kiti priedai nenusėstų keksiukų dugne
2025-08-28
  1. Į dubenėlį supilkite šiltą pieną, įberkite cukraus, sausų mielių. Gerai išmaišykite šluotele. Tada įdėkite minkšto sviesto ir gerai išmaišykite.
  2. Dabar į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir jį išplakite. Įberkite šiek tiek druskos ir iš miltų pagaminkite tankią tešlą. Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele. Leiskite apie 20 minučių pakilti.
  3. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Padalinkite į 16 maždaug vienodo dydžio dalių. Kiekvieną iš jų susukite į kamuoliuką ir iškočiokite.
  4. Visus gabalėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apskritimo viduryje išpjaukite nedidelę skylutę. Uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir palikite pakilti maždaug apie 30 minučių.
  5. Tada spurgyčių viršų patepkite aliejumi, įdėkite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 20 – 25 minutes.
  6. Cukrines spurgas galite papuošti cukraus pudra, taip pat galite papuošti „Nutella“ kremu ir riešutais arba taip, kaip jums labiausiai patinka.

Skanaus!

Vaizdo medžiaga:

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai orkaitėjeMažai riebalųPatiekalai orkaitėjespurgosSpurgytės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sužinokite, kodėl turėtumėte maišyti indų ploviklį su druska
Gyvenimas

Sužinokite, kodėl turėtumėte maišyti indų ploviklį su druska

Naminė plaukų kaukė
Sveikata ir grožis

Naminė plaukų kaukė – plaukai auga lyg ant mielių!

Zodiako ženklai, kuriems pranašaujama nesėkmė meilėje iki gegužės pabaigos
Horoskopai

Zodiako ženklai, kuriems pranašaujama nesėkmė meilėje iki gegužės pabaigos

Mityba menopauzės metu: kokie produktai padeda palengvinti simptomus?
Sveikata ir grožis

Mityba menopauzės metu: kokie produktai padeda palengvinti simptomus?

Šaltibarščiai, jų istorija ir receptai
Receptai

Šaltibarščiai. Trumpa istorija ir 3 skirtingi receptai jūsų stalui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?