Purūs amerikietiški blynai – tai klasikiniai, purūs, minkšti, sotūs, lengvai saldūs blynai tobuli lėtam rytui.
Purūs amerikietiški blynai: receptas
Šie blynai tampa ne tik maistu, bet ir maža šventės akimirka – nuo paprasto rytmetinio pasilepinimo iki ypatingo šeimos pusryčių ritualo.
Ingredientai:
- 135 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. druskos
- 2 valg. š. cukraus
- 130 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 2 valg. š. tirpinto sviesto (šiek tiek atvėsinto)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Persijoti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų į didelį dubenį. Kitame dubenyje lengvai suplakti pieną su kiaušiniu, tada įplakti tirpintą sviestą.
2. Supilti pieno mišinį į miltų mišinį ir šakute maišyti, kol tešla taps vientisa ir glotni. Palikti pastovėti kelias minutes.
Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir įdėti gabalėlį sviesto. Kai sviestas ištirps, įpilti tešlos. Tešla atrodys tiršta – taip ir turi būti.
3. Laukti apie 3 minutes, kol ant blyno viršaus pradės formuotis burbuliukai ir kraštai sutvirtės. Apversti ir kepti dar 2 minutes, kol abi pusės taps auksinės spalvos ir blynai pakils iki maždaug 1 cm storio. Jei blynas per daug paruduoja, kitą kartą šiek tiek sumažinti kaitrą.
4. Iškepti visus blynus, juos laikyti blynus šiltoje orkaitėje, tačiau skaniausi – ką tik iš keptuvės.
5. Patiekti su mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.