Purūs blynai su mėlynėmis – jie išsiskiria švelniu skoniu, subtiliai saldžiu klevų sirupo padažu ir gausybe sultingų mėlynių.
Purūs blynai su mėlynėmis: receptas
Tai gardus, šiltas patiekalas, puikiai tinkantis jaukiam rytui arba savaitgalio pusryčiams.
Ingredientai:
- 450 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. cinamono (nebūtina)
- 600 ml pasukų
- 3 kiaušiniai (atskirti tryniai nuo baltymų)
- 50 g sviesto (ištirpinto)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 300 g mėlynių
Klevų sirupo padažas: - 150 g sviesto (minkšto)
- Žiupsnelis cinamono
- Mažas žiupsnelis druskos
- 4 šaukštai klevų sirupo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Blynams dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną (jei naudojamas) ir druską. Viduryje padaryti duobutę.
2. Kitame dideliame dubenyje plakti pasukas, kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą ir vanilę. Dar kitame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų.
3. Supilti pasukų mišinį į miltų duobutę ir išplakti. Įmaišyti didelį šaukštą kiaušinių baltymų, kad šiek tiek atsipalaiduotų tešla. Įmaišyti likusius baltymus, stengiantis išlaikyti kuo daugiau oro, kol gausis puri tešlą.
4. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir įdėti truputį sviesto. Šaukštu suformuoti blynus keptuvėje. Išdėliot saują mėlynių ant blynų, jie pakils aplink uogas kepimo metu. Kai blynai apskrus iš apačios ir bus pakankamai tvirti apversti (iškepę daugiau nei pusė), greitai apversti ir kepti dar vieną minutę iš kitos pusės. Perkelti į lėkštę. Kartoti su likusia tešla ir mėlynėmis.
5. Klevų sirupo padažui sudėti sviestą, cinamoną ir žiupsnelį druskos į dubenį. Plakti rankiniu plakikliu kol masė taps balta ir puri. Palaipsniui įmaišyti klevų sirupą, maišyti kol viskas susijungs. Patiekti šalia blynų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.