ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Purūs keksiukai su arbata
Desertai

Purūs keksiukai su arbata

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Purūs keksiukai su arbata – šie purūs ir kvapnūs keksiukai pasižymi šiltu prieskonių aromatu, švelniu saldumu ir malonia traškių migdolų tekstūra.

Purūs keksiukai su arbata
Purūs keksiukai su arbata

Purūs keksiukai su arbata: receptas

Pagaminti taip, kad būtų lengvi, minkšti ir ilgiau išliktų gardūs, šie kepiniai taps mėgstamu pasirinkimu, kai norisi kažko ypatingo, bet paprasto.

Ingredientai:

  • 225 ml nesaldinto migdolų pieno
  • 2 chai arbatos pakeliai
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 400 g speltos miltų
  • 2½ arb. š. kepimo miltelių
  • 150 g šviesaus rudojo cukraus
  • 75 g migdolų su odele (kapotų)
  • 2 kiaušiniai
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pašildyti migdolų pieną su 2 arbatos pakelių turiniu (tiesiog praplėšti juos virš puodo) ir cinamonu – gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.
2. Kol pienas vėsta, įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros ir iškloti 12 duobučių keksiukų skardą popieriniais dėkliukais.
3. Į didelį dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir visus, išskyrus 2 šaukštus, smulkintų migdolų, ir gerai išmaišykti.
4. Kai pienas atvės, įmušti kiaušinius ir supilti aliejų, tuomet gerai išplakti.
5. Skystus ingredientus supilti į sausą mišinį, maišyti šaukštu. Maišyti tik kol susijungs viskas ir nebus sausų miltų, tešla neturi būti labai glotni. Tešlą paskirstyti į paruoštus popierinius dėkliukus (jie bus pilnai užpildyti), pabarstyti likusiais migdolais ir kepti 20-25 min, kol patikrinus mediniu iešmeliu jis ištraukus bus sausas, o viršus bus švelniai iškilęs ir auksinės spalvos.
6. Perkelti ant grotelių ir palikti atvėsti apie 10 min prieš ragaujant.

Taip pat skaitykite

Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis
2025-06-04
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
2025-06-05
Marokietiškas vištienos troškinys pietums
Marokietiškas vištienos troškinys – receptas vakarienei
2025-06-18
Kokosinė kalakuto krūtinėlė kepta orkaitėje
Kokosinė kalakuto krūtinėlė kepta orkaitėje
2025-06-26

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Chai keksiukaidesertaikeksiukaiKeksiukai su arbataPurūs keksiukai su arbata

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mitybos specialistė paaiškino, kodėl gerti arbatos iš karto po valgio nereikėtų
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė paaiškino, kodėl gerti arbatos iš karto po valgio nereikėtų

Tropinė grėsmė prie Lietuvos slenksčio: pavojingas virusas artėja iš pietų
Lietuva ir pasaulis

Tropinė grėsmė prie Lietuvos slenksčio: pavojingas virusas artėja iš pietų

Baliklio rūšys ir jų naudojimas skalbimui
Gyvenimas

Baliklio rūšys ir jų naudojimas skalbimui

10 maisto produktų, kurie gali sukelti uždegimą
Sveikata ir grožis

10 maisto produktų, kurie gali sukelti uždegimą: greičiausiai apie tai nežinojote

Ar žinojote, kad šis prieskonis laikomas sveikiausiu pasaulyje? Padės sąnariams ir reguliuos chlesterolį
Sveikata ir grožis

Ar žinojote, kad šis prieskonis laikomas sveikiausiu pasaulyje? Padės sąnariams ir reguliuos chlesterolį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?