ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pusryčių keksiukai su riešutais
Desertai

Pusryčių keksiukai su riešutais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-23
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Pusryčių keksiukai su riešutais
Pusryčių keksiukai su riešutais

Pusryčių keksiukai su riešutais – traškūs išorėje, purūs viduje, šie keksiukai puikiai subalansuoti tarp saldumo ir aromato.

Pusryčių keksiukai su riešutais: receptas

Puikiai tinka pusryčiams, popietės arbatai ar kaip sveikas užkandis visai šeimai.

Ingredientai:

  • 300 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 150 g šviesaus rudojo cukraus
  • 250 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto (ištirpinto)
  • 100 g skrudintų lazdynų riešutų
  • 25 g džiovintų vyšnių
  • 25 g džiovintų spanguolių (arba razinų)
  • 75 g traškios granolos (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180C temperatūros ir iškloti keksiukų formeles kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną, tuomet įmaišyti cukrų.
3. Kitame dubenyje suplakti pieną, kiaušinius ir ištirpintą sviestą, tada supilti į sausus ingredientus ir greitai sumaišyti. Įmaišyti lazdynų riešutus, džiovintas vyšnias ir spanguoles.
4. Tešlą tolygiai paskirstyti į 12 keksiukų formelių ir ant kiekvieno pabarstyti granolos.
5. Kepti 20-25 minutes, arba kol įkištas iešmelis iš keksiuko ištraukus bus švarus. Palikti keksiukus atvėsti formoje 5 min prieš patiekiant šiltus arba kambario temperatūros.

Taip pat skaitykite

Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
2025-10-10
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
2025-06-05
Puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
Pasak virtuvės šefo, puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
2025-07-09
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais
2025-09-06

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:keksiukaiKeksiukai su džiovintomis uogomisKeksiukai su riešutaispusryčiamsPusryčių keksiukai su riešutais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl naudoti actą skalbiant?
Gyvenimas

11 priežasčių, kodėl naudoti actą skalbiant ir jo privalumai

Kaip mūsų protas mus apgauna: kognityvinis šališkumas ir jo įtaka mūsų sprendimams
Gyvenimas

Kaip mūsų protas mus apgauna: kognityvinis šališkumas ir jo įtaka mūsų sprendimams

Jaučiate nuolatinį nerimą be jokios priežasties? Štai ko gali trūkti jūsų organizmui.
Sveikata ir grožis

Jaučiate nuolatinį nerimą be jokios priežasties? Štai ko gali trūkti jūsų organizmui

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu
Receptai

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu

Aaliejus storoms ir ilgoms blakstienoms, jį rekomenduoja visi makiažo meistrai
Sveikata ir grožis

Aaliejus storoms ir ilgoms blakstienoms, jį rekomenduoja visi makiažo meistrai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?