Pusryčių keksiukai su riešutais – traškūs išorėje, purūs viduje, šie keksiukai puikiai subalansuoti tarp saldumo ir aromato.
Pusryčių keksiukai su riešutais: receptas
Puikiai tinka pusryčiams, popietės arbatai ar kaip sveikas užkandis visai šeimai.
Ingredientai:
- 300 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 1 arb. š. malto cinamono
- 150 g šviesaus rudojo cukraus
- 250 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 100 g sviesto (ištirpinto)
- 100 g skrudintų lazdynų riešutų
- 25 g džiovintų vyšnių
- 25 g džiovintų spanguolių (arba razinų)
- 75 g traškios granolos (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180C temperatūros ir iškloti keksiukų formeles kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną, tuomet įmaišyti cukrų.
3. Kitame dubenyje suplakti pieną, kiaušinius ir ištirpintą sviestą, tada supilti į sausus ingredientus ir greitai sumaišyti. Įmaišyti lazdynų riešutus, džiovintas vyšnias ir spanguoles.
4. Tešlą tolygiai paskirstyti į 12 keksiukų formelių ir ant kiekvieno pabarstyti granolos.
5. Kepti 20-25 minutes, arba kol įkištas iešmelis iš keksiuko ištraukus bus švarus. Palikti keksiukus atvėsti formoje 5 min prieš patiekiant šiltus arba kambario temperatūros.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.