ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Receptai

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu – puikus pasirinkimas tiek sotiems pusryčiams, tiek sveikam užkandžiui ar lengvai vakarienei. Kiaušinio baltymai suteikia daug kokybiškų baltymų, o džiovinti pomidorai ir fetos sūris prideda sodraus, pikantiško skonio.

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu: receptas

Šis patiekalas lengvai pritaikomas pagal asmeninius skonius – galima pridėti daugiau daržovių, kitokių sūrių ar net šiek tiek aštrumo su čili dribsniais. Tobula subalansuota kombinacija tiems, kurie mėgsta skanų ir maistingą maistą.

Ingredientai:

  • 4 tortilijų
  • 60 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 100 g tepamo sūrio
  • 100 g špinatų
  • 400 ml pasterizuotų kiaušinių baltymų
  • 60 g fetos sūrio
  • Sviesto (kepimui)
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti mažais gabaliukais ir sumaišyti su tepamu sūriu.
2. Keptuvėje ištirpintu šiek tiek sviesto ir sudėti kepti špinatus. Kai jie sukris, nuspausti susidariusį skystį ir špinatus atidėti.
3. Tuomet keptuvėje ištirpinti dar šiek tiek sviesto ir gerai įkaitinti.
4. Supilti 200ml kiaušinio baltymų leisti šiek tiek pakepti, pagardinti druska ir pipirais.
5. Kai skysčio paviršiuje lieka vis mažiau, atsargiai užlenkti vieną apskritimo kraštą link vidurio, paspausti, kad priliptų ir taip pat užlenkti kitą – nuo krašto link vidurio. Apversti pilnai į kitą pusę (“siūlė” liks apačioje) ir dar šiek tiek pakepti. Iškepusius ir šiek tiek atvėsusius baltymus padalinti į dvi dalis. Tuomet iškepti likusius baltymus.
6. Tortilijas aptepti sūrio ir pomidorų mišiniu, ant viršaus išdėlioti kepintus špinatus, tuomet keptus baltymus ir užberti trupintos fetos.
7. Tortilijos kraštus (iš dešinės ir kairės) užlenkti į vidų, tuomet užlenkti apatinį kraštą į viršų ir galiausiai likusį laisvą tortilijos kraštą.
8. Gražinti tortiliją į kaitusią keptuvę, kad šiek tiek apkeptų.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Airiška bulvių košė - kuo skiriasi nuo lietuviškos?
Bulvių patiekalai

Airiška bulvių košė prieš tradicinę, kokie skirtumai? Išbandykite receptą

2025-06-13
Sausainiai su makadamijų sviestu
Desertai

Sausainiai su makadamijų sviestu

2025-06-05
Itin paprastas vištienos karis
Mėsos patiekalai

Itin paprastas vištienos karis

2025-06-04
Vieno puodo kiauliena su ryžiais
Mėsos patiekalai

Vieno puodo kiauliena su ryžiais

2025-06-03

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?