ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Pyragas su pistacijų kremu: saldus ir skanus receptas
Desertai

Pyragas su pistacijų kremu: saldus ir skanus receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-15
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Pyragas su pistaciju kremu
Pyragas su pistaciju kremu

Jei ieškote unikalios ir prabangių skonių pyrago idėjos, pyragas su pistacijų kremu yra puikus pasirinkimas. Šis pyragas ne tik nustebins savo išskirtiniu skoniu, bet ir sužavės savo išvaizda.

Pyragas su pistacijų kremu šventėms

Pistacijų kremas suteikia pyragui subtilų riešutų skonį, kuris puikiai derės su minkšta ir drėgna tešla. Tai puikus pasirinkimas šventėms, gimtadieniams ar tiesiog kaip malonumas su kava.

Pistacijų pyragas

Ingredientai

Tešlai:

  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 ml pieno
  • 1 vanilės ekstrakto šaukštelis
  • Žiupsnelis druskos

Pistacijų kremui:

  • 100 g pistacijų (neapdorotų)
  • 200 g grietinėlės
  • 100 g cukraus
  • 100 g mascarpone sūrio (arba kito minkšto sūrio)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • v.š. šilto vandens
  • 1 a.š. želatinos (neprivaloma, jeigu norite storesnio kremo)

Pyrago gaminimas

  1. Tešlos paruošimas: Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Užtepkite sviestu ir pabarstykite miltais pyrago formą (24 cm skersmens). Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios masės.
  2. Įmaišykite minkštą sviestą, pieną ir vanilės ekstraktą. Tada, nedideliu sieteliu, suberkite miltus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę.
  3. Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite 25-30 minučių, kol tešla taps aukso ruda ir praeis pro ją įsmeigtas medinis pagaliukas. Leiskite pyragui atvėsti.
  4. Pistacijų kremas: Pistacijas nuplaukite ir susmulkinkite, kad gautumėte pastą. Jeigu norite, galite šiek tiek jas paskrudinti keptuvėje, kad išryškėtų jų skonis, tačiau tai nėra būtina.
  5. Grietinėlę pašildykite iki verdančios, tačiau nesukaitinkite per daug. Į ją įberkite cukrų ir maišykite, kol jis visiškai ištirps. Tada įpilkite pistacijų pastą ir maišykite, kol visi ingredientai susijungs.
  6. Jei norite, kad kremas būtų tvirtesnis, ištirpinkite želatiną šiltame vandenyje ir įmaišykite į pistacijų mišinį. Tada leiskite kremui šiek tiek atvėsti. Galiausiai įmaišykite mascarpone sūrį ir vanilės ekstraktą, kad gautumėte kreminę, vienalytę masę.
  7. Pyrago surinkimas: Atvėsusį pyragą supjaustykite į dvi dalis. Ant pirmos dalies paskleiskite pistacijų kremą ir uždėkite antrąją pyrago dalį. Aptepkite visą pyragą likusiu kremu ir papuoškite pagal savo skonį (galite naudoti papildomų pistacijų ar kitų dekoracijų).
  8. Atvėsinimas ir serviravimas: Pyragą padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad kremas gerai sustingtų ir pyragas būtų lengvai pjaustomas. Jei norite, galite palikti pyragą visą naktį šaldytuve.

Patarimai:

  • Jei nenorite naudoti želatinos, galite tiesiog padidinti grietinėlės kiekį ir prireikus leisti kremui šiek tiek ilgiau atvėsti, kad jis sutvirtėtų.
  • Galite papuošti pyragą su šviežiomis uogomis, tarkuotu šokoladu ar daugiau pistacijų gabaliukų.

Šis pyragas su pistacijų kremu – ideali alternatyva tradiciniams desertams. Pistacijų skonis puikiai derės su švelnia, drėgna tešla ir suteiks ne tik išskirtinį, bet ir nepakartojamą skonį jūsų šventėms.

Ruošiant šį pyragą svarbiausia – mėgautis procesu ir kūrybiškai dekoruoti savo desertą, kad jis būtų ne tik skanus, bet ir gražus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://ukr.media

ŽYMOS:Maskarponėpistacijospyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas
Receptai

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas

2025-06-05
Sicilietiška pica
Receptai

Sicilietiška pica – kitokia nei esate įpratę

2025-06-05
Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Desertai

Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

2025-06-05
Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis
Receptai

Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?