ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru
Desertai

Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru
Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru

Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru – šis gaivus, be kepimo gaminamas sūrio pyragas su imbieriniu sausainių pagrindu ir švelniu kreminiu įdaru pagardintas citrina itin patiks naujų skonių ieškantiems.

Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru: receptas

Puikus desertas šventei ar vasaros popietei. Paruošimas paprastas, įveikiamas net virtuvės naujokams.

Ingredientai:

Rabarbarams:

  • 500 g rabarbarų
  • 1 greipfrutas (tik sultys)
  • 40 g cukraus
  • 1 žvaigždinis anyžius

Pagrindui:

Taip pat skaitykite

Valdorfo salotos
Valdorfo salotos – lengviems pietums
2025-07-04
Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
2025-06-19
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
2025-09-02
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba – gardus receptas kasdienai
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba
2025-06-03
  • 250 g imbierinių sausainių
  • 150 g sviesto (ištirpinto)

Įdarui:

  • 600 g kreminio sūrio
  • 100 g cukraus pudros
  • 250 ml grietinėlės (riebios)
  • 1 citrina (tik sultys)
  • 6 marinuoto imbiero rutuliukai

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Rabarbarus, greipfrutų sultis, cukrų ir žvaigždinį anyžių sudėti į kepimo skardą ir kepti 5-10 min, kol suminkštės, bet išlaikys formą. Atidėti atvėsti, išmesti anyžių, o likusį sirupą pasilikti.
2. Sausainių pagrindui sausainius sutrinti iki trupinių – virtuviniu kombainu arba rankomis naudojant kočėlą. Įmaišyti ištirpintą sviestą.
3. Mišinį tvirtai paspausti į 20 cm skersmens atsegamos formos dugną. Įdėti į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.
4. Tuo metu paruošti įdarą – visus ingredientus sudėti į didelį dubenį ir išplakti iki vientisos masės. Supilti į formą ant sustingusio pagrindo ir dar kartą dėti į šaldytuvą bent valandai.
5. Patiekiant atsargiai išimti pyragą iš formos, viršų papuošti keptais rabarbarais, užpilti likusiu sirupu, pabarstyti cukraus pudra.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:imbierasRabarbaraisūrio pyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Atskleidė paprastą būda, kaip valyti sidabrinius papuošalus
Gyvenimas

Atskleidė paprastą būda, kaip valyti sidabrinius papuošalus

5 populiariausios kelionių kryptys Europoje 2025 metais
Įdomu

5 populiariausios kelionių kryptys Europoje 2025 metais

Užaugo kartūs agurkai? Štai, ką darote ne taip.
Sodas ir daržas

Užaugo kartūs agurkai? Štai, ką darote ne taip

Bolivinė balanda: sveikas ir gardus garnyro pasirinkimas vakarienei
Naudinga

Bolivinė balanda: sveikas ir gardus garnyro pasirinkimas vakarienei

Kodėl verta valgyti ananasą prieš miegą
Sveikata ir grožis

Valgykite ananasą prieš miegą: visą naktį ramiai miegosite ir nepabusite

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?