Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis – tai desertas, kuris džiugina ne tik akį, bet ir gomurį – saldus, purus ir gaivus vienu metu. Puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius ar pasilepinti ypatingą akimirką.
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis: receptas
Saldus bei vizualiai patrauklus desertas, kuris ne tik puošia stalą, bet ir maloniai nustebins skoniu.
Ingredientai:
- 240 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 0,5 arb. š. sodos
- 110 g sviesto (kambario temperatūros)
- 160 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 20 g kakavos
- 0,5 valg. š. raudonų maistinių dažų
- 125 ml pasukų
- 1 valg. š. acto
- 1 arb. š. vanilės
- 200 g šilauogių
Kremui:
- 225 g kreminio sūrio
- 150 g cukraus pudros (arba pagal skonį)
- 0,5 arb. š. vanilės
- Žiupsnelis druskos
- 300 ml grietinėlės (riebios)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus reikalingus ingredientus.

2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, sodą. Atidėti.

3. Į kitą dubenį sudėti minkštą sviestą.

4. Sviestą kelias minutes plakti, kol taps purus.

5. Prie sviesto suberti cukrų ir gerai išplakti kelias minutes.

6. Tuomet po vieną mušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakti.

7. Į dubenį suberti kakavą ir įpilti dažus.

8. Viską išplakti, kol dažai tolygiai nudažys visą tešlą.

9. Supilti pasukas, actą, vanilę ir viską dar kartą gerai išplakti.

10. Galiausiai suberti miltų mišinį ir išplakti.

11. Gausis tiršta, tolygi tešla.

12. Paprastu šaukštu ar ledų šaukštu dėti tešlos kauburėlius į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Palikti tarpus, nes kepdami sausainiai šiek tiek išsiplės.

13. Sausainius kepti iki 175 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Vidury kepimo skardą galima apsukti, kad sausainiai iškeptų tolygiai.

14. Iškepusius sausainius palikti atvėsti skardoje kelias minutes. Tuomet perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.

15. Kremui paruošti į dubenį sudėti kreminį sūrį, cukraus pudrą ir vanilę. Išplakti.

16. Tuomet, plaktuvui dirbant, pamažu supilti grietinėlę ir viską plakti kol gausis tirštas, standus kremas.

17. Kremą sudėti į konditerinį maišelį arba tiesiog šaukštu dėti ant vieno sausainio plokščiosios pusės.

18. Išdėlioti šilauoges.

19. Uždengti antru sausainiu ir mėgautis.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė