ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis
Desertai

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis – tai desertas, kuris džiugina ne tik akį, bet ir gomurį – saldus, purus ir gaivus vienu metu. Puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius ar pasilepinti ypatingą akimirką.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis: receptas

Saldus bei vizualiai patrauklus desertas, kuris ne tik puošia stalą, bet ir maloniai nustebins skoniu.

Ingredientai:

  • 240 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 0,5 arb. š. sodos
  • 110 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 160 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 20 g kakavos
  • 0,5 valg. š. raudonų maistinių dažų
  • 125 ml pasukų
  • 1 valg. š. acto
  • 1 arb. š. vanilės
  • 200 g šilauogių

    Kremui:
  • 225 g kreminio sūrio
  • 150 g cukraus pudros (arba pagal skonį)
  • 0,5 arb. š. vanilės
  • Žiupsnelis druskos
  • 300 ml grietinėlės (riebios)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasiruošti visus reikalingus ingredientus.

Taip pat skaitykite

Cinamono bandelių skonio sausainiai
Cinamono bandelių skonio sausainiai
2025-06-27
Beigeliai, jų istorija ir receptas.
Beigeliai: kaip jie atsirado, lengvas receptas ir variacijos
2025-07-14
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
2025-06-03
Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu
Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu
2025-07-18
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Ingredientai


2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, sodą. Atidėti.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Miltai


3. Į kitą dubenį sudėti minkštą sviestą.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Sviestas


4. Sviestą kelias minutes plakti, kol taps purus.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Išplaktas sviestas


5. Prie sviesto suberti cukrų ir gerai išplakti kelias minutes.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Cukrus


6. Tuomet po vieną mušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakti.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kiaušiniai


7. Į dubenį suberti kakavą ir įpilti dažus.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kakava


8. Viską išplakti, kol dažai tolygiai nudažys visą tešlą.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Suplakta


9. Supilti pasukas, actą, vanilę ir viską dar kartą gerai išplakti.

Taip pat skaitykite

Cannelloni makaronai su jautiena
Cannelloni makaronai su jautiena
2025-08-08
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba: paprasta ir pilna skonio
2025-08-09
Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas
Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas
2025-06-28
Mėlynių ir citrinų bandelės
Mėlynių ir citrinų bandelės su kreminiu sūriu: tobulas desertas jūsų stalui
2025-08-11
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Pasukos


10. Galiausiai suberti miltų mišinį ir išplakti.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Miltai tešloj


11. Gausis tiršta, tolygi tešla.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Paruošta tešla


12. Paprastu šaukštu ar ledų šaukštu dėti tešlos kauburėlius į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Palikti tarpus, nes kepdami sausainiai šiek tiek išsiplės.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Suformuoti sausainiai


13. Sausainius kepti iki 175 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Vidury kepimo skardą galima apsukti, kad sausainiai iškeptų tolygiai.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Iškepę sausainiai


14. Iškepusius sausainius palikti atvėsti skardoje kelias minutes. Tuomet perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Atvėsę sausainiai


15. Kremui paruošti į dubenį sudėti kreminį sūrį, cukraus pudrą ir vanilę. Išplakti.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kreminis sūris


16. Tuomet, plaktuvui dirbant, pamažu supilti grietinėlę ir viską plakti kol gausis tirštas, standus kremas.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kremas paruoštas


17. Kremą sudėti į konditerinį maišelį arba tiesiog šaukštu dėti ant vieno sausainio plokščiosios pusės.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kremas ant sausainio

18. Išdėlioti šilauoges.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Uogos


19. Uždengti antru sausainiu ir mėgautis.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Pjūvis

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė

ŽYMOS:desertasRaudoni sausainiaiRaudonojo velveto sausainiaiRedakcija rekomenduojasausainiaiSausainiai su kremuSausainiai su šilauogėmis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Citrininis nekeptas sūrio pyragas

2025-07-04
Kriaušių blynai be cukraus
Blynai

Kriaušių blynai be cukraus: sveikų pusryčių receptas

2025-07-26
Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas
Apkepai

Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas

2025-06-25
Kugelis ir 3 receptai. Kugelio receptas
Apkepai

Kugelis: istorijos vingiai ir 3 skanūs receptai įvairioms progoms

2025-06-02

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?