ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu: puikus pasirinkimas šventiniam stalui
Receptai

Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu: puikus pasirinkimas šventiniam stalui

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu
Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu

Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu – šie burnoje tirpstantys mini pyragėliai su traškia sūrio tešla ir gardžiu daržovių įdaru puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip lengvas patiekalas. Puikus pasirinkimas užkandžiams ar šventiniam stalui.

Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu: receptas

Kiekvienas kąsnelis – sodraus skonio, lengvas ir elegantiškas.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 175 g miltų
  • 100 g sviesto (šalto, supjaustyto kubeliais)
  • 50 g Parmezano sūrio (tarkuoto)
  • ¼ arb. š. paprikos miltelių
  • 1 kiaušinis

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
2025-08-20
Moliūgų kečupas – sveikesnė alternatyva tradiciniam padažui
Moliūgų kečupas – sveikesnė alternatyva tradiciniam padažui
2025-08-17
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais – be pridėtinio cukraus
2025-06-28
Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine
Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine
2025-11-16
  • 175 g marinuotų paprikų
  • 1 česnako skiltelė
  • 1½ valg. š. saulėje džiovintų pomidorų pastos
  • 175 g čederio sūrio (tarkuoto)
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės (riebios)
  • 2 valg. š. kapotų laiškinių česnakų
  • 24 vyšniniai pomidorai
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti sudėti miltus, sviestą, tarkuotą parmezaną ir maltą papriką į virtuvinį kombainą ir plakti kol masė primins džiūvėsėlius. Įmušti kiaušinį ir maišyti kol tešla vos pradės lipti. Išversti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir švelniai suformuoti kamuolį.
2. Iškočioti labai plonai ir išspausti 24 apskritimus, naudojantis 8 cm skersmens formelę. Iškloti dvi 12 duobučių keksiukų kepimo formas šiais tešlos apskritimais, pagrindus subadyti šakute. Dėti į šaldiklį 20 min.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
3. Įdarui sumaišyti pjaustytas paprikas su česnaku ir saulėje džiovintų pomidorų pasta, pagardinti druska ir pipirais. Padalinti mišinį tarp tešlos pagrindų ir ant viršaus užberti po nedidelį kiekį tarkuoto sūrio.
4. Kiaušinius įmušti į ąsotį, supilti grietinėlę, sudėti laiškinius česnakus, pagardinti druska bei pipirai ir gerai išmaišyti. Atsargiai užpilti ant kiekvieno įdaro. Ant kiekvieno pyragėlio uždėti po tris pomidoro griežinėlius.
5. Kepti 20-25 min, kol paviršius švelniai paruduos ir vidurys sustings. Patiekti šiltus.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:pyragėliaiRaudonosios paprikossūris

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ugnies nutraukimas tarp Irano ir Izraelio
Įdomu

Ugnies nutraukimas tarp Irano ir Izraelio: trapios paliaubos po 12 dienų karo

4 patarimai, kaip išreikšti savo mintis nieko neįžeidžiant
Gyvenimas

4 patarimai, kaip išreikšti savo mintis nieko neįžeidžiant

Ko negalima maišyti su pienu: daugelis žmonių apie tai net nepagalvoja
Sveikata ir grožis

Ko negalima maišyti su pienu: daugelis žmonių apie tai net nepagalvoja

Koks paukštis globoja jūsų gimimo mėnesį?
Horoskopai

Koks paukštis globoja jūsų gimimo mėnesį?

Tirpstantis Antarktidos ledas: kaip jis pakeis pasaulio vandenynų lygį
Įdomu

Tirpstantis Antarktidos ledas: kaip jis pakeis pasaulio vandenynų lygį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?