ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Veganiški patiekalai » Raugintų salotų receptas su kopūstais ir paprika
Veganiški patiekalai

Raugintų salotų receptas su kopūstais ir paprika

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Mūsų šeimoje visi labai mėgsta raugintus kopūstus: juos valgome dažnai ir dideliais kiekiais, todėl turiu kelis firminius šio užkandžio receptus. Šiandien vienu jų noriu pasidalinti su jumis.

Raugintų salotų receptas su kopūstais ir paprika
Raugintų salotų receptas su kopūstais ir paprika

Paruošti raugintus kopūstus su saldžiosiomis paprikomis yra labai paprasta: vakare pagaminu, o ryte jau ragauju!

Raugintos salotos su kopūstais ir paprika

Jums reikės:

  • 5 kg kopūstų
  • 1 kg morkų
  • 1 kg svogūnų
  • 1 kg saldžiosios paprikos
  • 250 ml 9% acto
  • 250 ml augalinio aliejaus
  • 250 g cukraus
  • 180 g druskos
  • 5-6 juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Augalinė pica
Augalinė pica – netikėtas pagrindas
2025-06-18
Morkų pyragas: receptas
Tris kiaušinius ir morkas paverčiu neįtikėtinu skanėstu: išbandykite šį fantastišką receptą!
2025-10-01
Rauginti kopūstai
Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną
2025-09-04
Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai
Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai (veganiški)
2025-07-16

Kopūstą susmulkinkite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Morkas sutarkuokite, o papriką supjaustykite juostelėmis.

Į verdantį vandenį įberkite druskos ir cukraus, įpilkite augalinio aliejaus. Užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite acto. Marinatas paruoštas.

Jei šias salotas norite ruošti be acto, nepamirškite apie nepriekaištingą stiklainių ir dangtelių paruošimą: juos reikia sterilizuoti dar kruopščiau nei įprasta.

Sumaišykite daržoves, įberkite pipirų ir viską sudėkite į stiklainius.

Marinatu užpilkite salotas (marinatas turi būti dar šiltas).

Įdėkite salotas į šaldytuvą 12 valandų.

Skanaus!

Taip pat skaitykite

Rauginti kopūstai žarnyno sveikatai: Kada ir kiek jų valgyti?
Rauginti kopūstai žarnyno sveikatai: Kada ir kiek jų valgyti?
2025-08-25
Pupelės su ryžiais
Pupelės su ryžiais – veganiškas pasirinkimas
2025-09-03
Aromatingi falafeliai su morkomis
Aromatingi falafeliai su morkomis
2025-09-09
Kiekvieną dieną valgykite obuolį ir morką pagal šį planą. Greičiausia kada nors bandyta detoksikacija
Kiekvieną dieną valgykite obuolį ir morką pagal šį planą. Greičiausia kada nors bandyta detoksikacija
2025-09-16

Pastaba: jei salotas ruošite su actu, jas galima ilgai laikyti šaldytuve, tačiau norime patikinti, kad dažniausiai jos yra labai greitai suvalgomos!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:morkosPaprikarauginti kopūstai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kalendros nauda sveikatai: įvardinti 7 privalumai
Sveikata ir grožis

Nuostabi kalendros nauda sveikatai: įvardinti 7 privalumai

Kaip pašalinti dėmes nuo pūkinės striukės
Gyvenimas

Kaip pašalinti dėmes nuo pūkinės striukės: 4 paprasti būdai

Beprecedentis pažeidimas: Rusijos dronai Lenkijoje kelia grėsmę visam regionui
Lietuva ir pasaulis

Beprecedentis pažeidimas: Rusijos dronai Lenkijoje kelia grėsmę visam regionui

Kokių ligų galima išvengti reguliariai valgant obuolius?
Sveikata ir grožis

Kokių ligų galima išvengti reguliariai valgant obuolius?

Pikantiški varškės ir cukinijų vafliai
Receptai

Pikantiški varškės ir cukinijų vafliai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?