ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Riešutų sviesto sausainiai be miltų – puikus desertas netoleruojantiems gliuteno
Receptai

Riešutų sviesto sausainiai be miltų – puikus desertas netoleruojantiems gliuteno

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Riešutų sviesto sausainiai be miltų
Riešutų sviesto sausainiai be miltų

Riešutų sviesto sausainiai be miltų – šie žemės riešutų sviesto sausainiai yra puikus pasirinkimas, kai norite pasimėgauti greitai paruošiamu, bet ypatingai skaniu desertu.

Riešutų sviesto sausainiai be miltų: receptas

Sausainiai puikiai tinka prie kavos ar arbatos, o dėl savo paprastumo ir greito paruošimo jie taps mėgstamais užkandžiais tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Ingredientai:

  • 225 g traškaus arba glotnaus žemės riešutų sviesto
  • 100 g rudojo cukraus (ir papildomai papuošimui)
  • 1 kiaušinis (lengvai išplaktas)
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 1 arb. š. sodos
  • Žiupsnelis druskos (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C (arba 160°C su ventiliatoriumi). Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Žemės riešutų sviestą ir cukrų plakti, kol masė taps lygi ir kreminė – tai užtruks apie 4 min plakant ranka arba 2 min naudojant elektrinį plaktuvą.
3. Įmaišyti išplaktą kiaušinį ir vanilę, kol viskas susijungs. Suberti sodą ir druską (jeigu naudojama), tada dar kartą išmaišyti (apie 30 sek).
4. Iš tešlos suformuoti 12 riešuto dydžio rutuliukų ir išdėlioti juos ant kepimo skardos, paliekant tarpelius.
5. Šakutės galą pamirkyti į cukrų ir švelniai paspausti sausainius, suformuojant kryžminį raštą. Kepti apie 9 min, kol sausainiai taps auksiniai ir pradės džiūti (jie dar labiau sutvirtės, kai atvės).
6. Palikti sausainius ant kepimo skardos 5 min, tada perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su riešutų sviesturiešutų sviestassausainiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis
Receptai

Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis

2025-06-04
Makaronai su špinatais ir rikota
Makaronų patiekalai

Makaronai su špinatais ir rikota

2025-06-05
Greitai marinuoti svogūnai
Naudinga

Greitai marinuoti svogūnai – tinka prie visko

2025-06-22
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Naudinga

Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai

2025-06-23

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?