ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais
Receptai

Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais
Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais

Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais – tai itališkos klasikos interpretacija, kurioje susipina skrudintų vyšninių pomidorų saldumas, švelnus risotto ryžių kremiškumas ir šviežias baziliko aromatas.

Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais: receptas

Patiekalas ne tik sotus, bet ir gaivus, tinkantis tiek lengvai vakarienei, tiek ypatingesniam pasisėdėjimui.

Ingredientai:

  • 500 g vyšninių pomidorų
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 150 g risoto ryžių
  • 25 g pomidorų tyrės
  • 600 ml daržovių sultinio
  • gabaliukas sviesto
  • 30 g Parmesano sūrio
  • sauja šviežių bazilikų lapelių
  • druska pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Per pusė pjaustytus pomidorus sudėlioti į skardą pjūvio puse į viršų, pabarstyti žiupsneliu druskos ir kepti 25 min, kol suminkštės ir taps lipnūs.
3. Tuo metu gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti smulkiai supjaustytą svogūną ir traiškytą česnaką, kepti ant silpnos kaitros apie 5 min, kol suminkštės.
4. Suberti ryžius ir įmaišyti pomidorų tyrę, kepti dar 2 min. Supilti samtį sultinio ir maišyti kol skystis susigers. Toliau pilti po samtį sultinio ir nuolat maišyti, kol visas sultinys susigers – ryžiai turėtų būti išvirę, bet dar išlaikyti šiek tiek kietumo.
5. Nuimti puodą nuo kaitros, įmaišyti sviestą ir pusę sūrio. Įmaišyti keptus vyšninius pomidorus, tada rizoto dėti dubenėlius. Pabarstyti tarkuotu sūriu, užberti baziliko lapelių ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Orkaitėje keptos bulvės su marinuotomis paprikomis
Orkaitėje keptos bulvės su marinuotomis paprikomis tikriems bulvių fanams!
2025-07-22
Itin paprastas aviečių džemas
Itin paprastas aviečių džemas, tačiau skaniausias, kokį būsite ragavę
2025-07-07
Traiškytų bulvių salotos
Traiškytų bulvių salotos
2025-06-04
Žiedinio kopūsto pica - lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
2025-08-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Itališka virtuvėpomidorairizotas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sinoptikai pataria. Liūtis Lietuvoje
Gyvenimas

Orų prognozė pranašauja stiprias orų permainas. Sinoptikai dalijasi patarimais kaip pasiruošti netikėtumams

Sezamų aliejus: nauda sveikatai ir jo panaudojimas kasdienėje mityboje
Sveikata ir grožis

Sezamų aliejus: nauda sveikatai ir jo panaudojimas kasdienėje mityboje

Netikra psichiatrė išdirbo 20 metų: Jungtinėje Karalystėje atskleistas didžiulis sukčiavimas
Įdomu

Netikra psichiatrė išdirbo 20 metų: Jungtinėje Karalystėje atskleistas didžiulis sukčiavimas

Vitaminas D ir jo vartojimas
Sveikata ir grožis

Vitaminas D: kada ir kaip jį vartoti, kad būtų efektyviausias?

Kaip teisingai laikyti grybus šaldytuve: paprasti, bet svarbūs patarimai
Gyvenimas

Kaip teisingai laikyti grybus šaldytuve: paprasti, bet svarbūs patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?