ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
Apkepai

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas – tai sotus, jaukus patiekalas, kuris puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei.

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas: receptas

Tai tikras komforto maistas, kuris nepaliks abejingų. Sodrus, pilnas skonio patiekalas. Šalia galima patiekti gaivių salotų.

Ingredientai:

  • 350 g bulvių
  • 1 žiedinis kopūstas
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 100 g „Gruyère“ sūrio (tarkuoto)
  • 2 valg. š. kapotų šviežių petražolių
  • 2 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų
  • 500 g rūkytos menkės filė (be odos)
  • didelis žiupsnis paprikos
  • druska ir uodųjų pipirų pagal skonį
  • Gabalėlis sviesto kepimo formai patepti

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Patepti sviestu platų, 3 litrų talpos, karščiui atsparų kepimo indą.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytas bulves į didelį puodą, užpilti vandeniu. Įberti druskos ir užvirti. Virti 4 min, tada sudėti mažesniais žiedynėliais pjaustytą žiedinį kopūstą ir virti dar 4 min. Gerai nukošti ir sudėti į paruoštą kepimo indą. Pagardinti pipirais.
3. Į dubenį suberti kukurūzų krakmolą, supilti grietinėlę ir išplakti iki vientisos masės. Pagardinti pipirais.
4. Pusę tarkuoto sūrio pabarstyti ant bulvių ir žiedinio kopūsto. Ant viršaus pabarstyti smulkintas žoleles, tada išdėlioti rūkytos menkės gabalus. Supilti grietinėlės ir krakmolo mišinį į tarpus ir ant viršaus. Pabarstyti likusiu sūriu ir paprika.
5. Kepti 20-25 min, kol paviršius taps auksinės spalvos ir pradės burbuliuoti.

Taip pat skaitykite

Grybai pasaulio virtuvėse skoniai ir tradicijos
Grybai pasaulio virtuvėse: skoniai ir tradicijos
2025-07-23
Ypatingai gardi kreminė sriuba su žiediniais kopūstais. Išbandykite!
Ypatingai gardi kreminė sriuba su žiediniais kopūstais. Išbandykite!
2025-09-02
Burokėlių salotos su apelsinais
Burokėlių salotos su apelsinais
2025-08-08
Šokoladinis pyragas su raudonųjų apelsinų glajumi
Šokoladinis pyragas su raudonųjų apelsinų glajumi
2025-08-29

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:apkepasMenkėŽuvies patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kava, kurios nerekomenduoja gerti nei vienam.
Sveikata ir grožis

Kava, kurios nerekomenduoja gerti nei vienam: specialistų įspėjimas

Raudonėlio ir cinamono galia: nepamirškite šio recepto!
Sveikata ir grožis

Raudonėlio ir cinamono galia: nepamirškite šio recepto!

Toks ėjimo tempas padės sulieknėti labiau nei bėgimas: paprasta paslaptis
Sveikata ir grožis

Toks ėjimo tempas padės sulieknėti labiau nei bėgimas: paprasta paslaptis

Ką valgo varlės? Įdomūs faktai apie varles
Įdomu

Ar žinote ką valgo varlės? Štai keli įdomūs faktai apie jas

Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!
Naudinga

Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?