ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
Apkepai

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas – tai sotus, jaukus patiekalas, kuris puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei.

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas: receptas

Tai tikras komforto maistas, kuris nepaliks abejingų. Sodrus, pilnas skonio patiekalas. Šalia galima patiekti gaivių salotų.

Ingredientai:

  • 350 g bulvių
  • 1 žiedinis kopūstas
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 100 g „Gruyère“ sūrio (tarkuoto)
  • 2 valg. š. kapotų šviežių petražolių
  • 2 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų
  • 500 g rūkytos menkės filė (be odos)
  • didelis žiupsnis paprikos
  • druska ir uodųjų pipirų pagal skonį
  • Gabalėlis sviesto kepimo formai patepti

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Patepti sviestu platų, 3 litrų talpos, karščiui atsparų kepimo indą.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytas bulves į didelį puodą, užpilti vandeniu. Įberti druskos ir užvirti. Virti 4 min, tada sudėti mažesniais žiedynėliais pjaustytą žiedinį kopūstą ir virti dar 4 min. Gerai nukošti ir sudėti į paruoštą kepimo indą. Pagardinti pipirais.
3. Į dubenį suberti kukurūzų krakmolą, supilti grietinėlę ir išplakti iki vientisos masės. Pagardinti pipirais.
4. Pusę tarkuoto sūrio pabarstyti ant bulvių ir žiedinio kopūsto. Ant viršaus pabarstyti smulkintas žoleles, tada išdėlioti rūkytos menkės gabalus. Supilti grietinėlės ir krakmolo mišinį į tarpus ir ant viršaus. Pabarstyti likusiu sūriu ir paprika.
5. Kepti 20-25 min, kol paviršius taps auksinės spalvos ir pradės burbuliuoti.

Taip pat skaitykite

Brusketos su pomidorais
Brusketos su pomidorais
2025-08-25
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
2025-07-14
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba – gardus receptas kasdienai
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba
2025-06-03
Savaitę valgė vištienos sriubą: štai kas atsitiko sveikatai
Moteris savaitę kasdien valgė tik vištienos sriubą: štai kas atsitiko jos sveikatai
2025-08-19

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:apkepasMenkėŽuvies patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vitaminai odai: kas iš tikrųjų veikia ir kodėl gali pakenkti
Sveikata ir grožis

Vitaminai odai: kas iš tikrųjų veikia ir kodėl savarankiškas jų vartojimas gali pakenkti

Smūgiai Odesoje: Rusijos dronų ataka sužeidė 13 žmonių, kilo gaisrai
Lietuva ir pasaulis

Smūgiai Odesoje: Rusijos dronų ataka sužeidė 13 žmonių, kilo gaisrai

Rusijos spąstai Pokrovske: kodėl Maskvos taktika veda į pražūtį?
Lietuva ir pasaulis

Rusijos spąstai Pokrovske: kodėl Maskvos taktika veda į pražūtį?

Kaip palaikyti virtuvės spinteles tvarkingas
Gyvenimas

Kaip virtuvės spinteles visuomet palaikyti tvarkingas? Praktiški patarimai

Monkey bread - duona su obuoliais
Desertai

,,Monkey bread” – saldi duona su obuoliais ir cinamonu

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?