ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai
Receptai

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai – šie pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rūkyto sūrio ir bulvių įdaru yra gardus, sotus ir puikiai subalansuoto skonio užkandis.

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai
Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai: receptas

Jie puikiai tiks tiek prie sriubos ar salotų, tiek kaip savarankiškas užkandis pietums, iškylai ar šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 250 g bulvių
  • 1 arb. š. sviesto
  • šlakelis pieno
  • 200 g rūkyto sūrio
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 600 g šaldytos ir atšildytos sluoksniuotos tešlos lakštai
  • 1 kiaušinis (išplaktas)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Užvirinti puodą vandens ir sudėti gabaliukais pjaustytas bulves. Uždengti ir virti ant silpnos kaitros apie 15 min arba kol bulvės suminkštės. Nusunkti ir sutrinti bulves su sviestu ir šlakeliu pieno, pagardinti druska bei pipirais pagal skonį. Palikti visiškai atvėsti.
2. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Lengvai patepti kepimo skardą sviestu.
3. Į dubenį sudėti atvėsintas bulves, tarkuotą sūrį, garstyčias ir smulkintus laiškinius svogūnus. Gerai išmaišyti, kad viskas susijungtų. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
4. Išvynioti sluoksniuotos tešlos lakštą ir padėti ant darbo paviršiaus. Supjaustyti jį į šešis vienodo dydžio stačiakampius. Turint trumpąją stačiakampio kraštinę arčiausiai savęs, ant apatinės kiekvieno stačiakampio pusės dėti po trečdalį bulvių mišinio. Kiaušinio plakiniu patepti kiekvieno stačiakampio kraštus ir užlenktu viršutinę dalį, suformuojant kvadratinį pyragėlį.
5. Kraštus prispausti šakute, o viršų patepti likusiu plaktu kiaušiniu.
6. Sudėti pyragėlius į paruoštą skardą ir kepti 20 min, kol gražiai paruduos ir pakils. Šiek tiek atvėsinti ant grotelių ir patiekti dar šiltus.

Taip pat skaitykite

Džemas iš netikėto ingrediento. Tikrai pamiršite įprastas uogienes
Džemas iš netikėto ingrediento. Tikrai pamiršite įprastas uogienes
2025-09-23
Skrudinti avinžirniai
Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis
2025-06-04
Cukinijų sriuba: kreminė ir nepaprastai skani!
Cukinijų sriuba: kreminė ir nepaprastai skani!
2025-10-10
Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsĮdaryti pyragėliaipyragėliaiRūkytas sūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Cukraus pakaitalai. Natūralūs ir dirbtiniai saldikliai ir jų rizika
Sveikata ir grožis

Cukraus pakaitalai – rizika apie kurią niekas nekalba

Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai
Desertai

Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai

Neišmeskite apelsino žievelės: iš jos paruošite ypač naudingą nuovirą!
Sveikata ir grožis

Neišmeskite apelsino žievelės: iš jos paruošite ypač naudingą nuovirą!

Koks ingredientas pavojingiausias: Majonezas, aliejus ar grietinė?
Sveikata ir grožis

Koks ingredientas pavojingiausias: majonezas, grietinė ar aliejus? Atsako mitybos ekspertai

Gydytojas įvardino maisto produktus, kurie mažina stresą
Sveikata ir grožis

Gydytojas įvardino maisto produktus, kurie mažina stresą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?