Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena – sotus, aromatingas, pilnas skonio patiekalas, praturtintas parmezanu ir sviestu.

Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena: receptas
Šis klasikinis itališkas patiekalas yra švelnus, tačiau kupinas skonio, puikiai tinkantis jaukiems pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 350-400 g vištienos krūtinėlės filė be odos
- 50 g sviesto
- 1 svogūnas
- 250 g rudųjų pievagrybių
- 2 česnako skiltelės
- 1 lauro lapas
- 250 g rizoto ryžių
- 150 ml sauso baltojo vyno
- 950 ml vištienos sultinio (karšto)
- 75 g parmezano
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- petražolių, patiekimui (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų plačioje keptuvėje arba karščiui atspariame troškintuve ant vidutinės kaitros. Pabarstyti gabaliukais pjaustytą vištieną trupučiu druskos ir gausiai pipirais, sudėti į keptuvę. Kepti 4-6 min, kartais pavartant, kol vištiena švelniai apskrus ir iškeps. Perkelti į lėkštę.
2. Grąžinti keptuvę ant kaitros, sudėti pusę sviesto, smulkiai pjaustytą svogūną ir ketvirčiais pjaustytus grybus. Kepti apie 5 min, reguliariai maišant, kol svogūnas suminkštės, o grybai šiek tiek paruduos. Sudėti trintą česnaką ir lauro lapą, maišant kepti dar 1 min.
3. Suberti ryžius ir kepti 20-30 sek nuolat maišant. Supilti vyną ir virti kol skystis sumažės perpus.
4. Įpilti samtį karšto sultinio ir gerai išmaišyti. Virti, nuolat maišant, kol beveik visas skystis susigers. Toliau po samtį pilti sultinį, nuolat maišant ir leisti jam susigerti, maždaug 15 min, kol ryžiai taps kreminiai, bet dar turės lengvą „kandimą“.
5. Sudėti vištieną atgal į keptuvę kartu su paskutiniais samteliais sultinio ir maišant virti dar 3 min, kol gerai įkais. Ryžiai šiuo metu turėtų atrodyti gana skystai, tačiau toliau tirštės sugeriant skystį. (Jei atrodo per sausa, įpilti šlakelį ką tik užvirinto vandens.)
6. Nukelti keptuvę nuo kaitros, įmaišyti parmezaną ir likusį sviestą. Uždengti dangčiu ir palikti pastovėti 5 min. Prieš patiekiant gerai išmaišyti ir, jei norisi, pabarstyti petražolėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.