ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena
Mėsos patiekalai

Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena – sotus, aromatingas, pilnas skonio patiekalas, praturtintas parmezanu ir sviestu.

Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena
Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena

Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena: receptas

Šis klasikinis itališkas patiekalas yra švelnus, tačiau kupinas skonio, puikiai tinkantis jaukiems pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 350-400 g vištienos krūtinėlės filė be odos
  • 50 g sviesto
  • 1 svogūnas
  • 250 g rudųjų pievagrybių
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 lauro lapas
  • 250 g rizoto ryžių
  • 150 ml sauso baltojo vyno
  • 950 ml vištienos sultinio (karšto)
  • 75 g parmezano
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • petražolių, patiekimui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų plačioje keptuvėje arba karščiui atspariame troškintuve ant vidutinės kaitros. Pabarstyti gabaliukais pjaustytą vištieną trupučiu druskos ir gausiai pipirais, sudėti į keptuvę. Kepti 4-6 min, kartais pavartant, kol vištiena švelniai apskrus ir iškeps. Perkelti į lėkštę.
2. Grąžinti keptuvę ant kaitros, sudėti pusę sviesto, smulkiai pjaustytą svogūną ir ketvirčiais pjaustytus grybus. Kepti apie 5 min, reguliariai maišant, kol svogūnas suminkštės, o grybai šiek tiek paruduos. Sudėti trintą česnaką ir lauro lapą, maišant kepti dar 1 min.
3. Suberti ryžius ir kepti 20-30 sek nuolat maišant. Supilti vyną ir virti kol skystis sumažės perpus.
4. Įpilti samtį karšto sultinio ir gerai išmaišyti. Virti, nuolat maišant, kol beveik visas skystis susigers. Toliau po samtį pilti sultinį, nuolat maišant ir leisti jam susigerti, maždaug 15 min, kol ryžiai taps kreminiai, bet dar turės lengvą „kandimą“.
5. Sudėti vištieną atgal į keptuvę kartu su paskutiniais samteliais sultinio ir maišant virti dar 3 min, kol gerai įkais. Ryžiai šiuo metu turėtų atrodyti gana skystai, tačiau toliau tirštės sugeriant skystį. (Jei atrodo per sausa, įpilti šlakelį ką tik užvirinto vandens.)
6. Nukelti keptuvę nuo kaitros, įmaišyti parmezaną ir likusį sviestą. Uždengti dangčiu ir palikti pastovėti 5 min. Prieš patiekiant gerai išmaišyti ir, jei norisi, pabarstyti petražolėmis.

Taip pat skaitykite

Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
Nekeptas mangų sūrio tortas
Nekeptas mangų sūrio tortas
2025-07-03
Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle
Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle
2025-08-18
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
2025-07-14

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:DaugiaryžisRyžiai su pievagrybiaisRyžiai su pievagrybiais ir vištienaRyžiai su vištienaryžių patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar galima praleisti pusryčius? Štai ką sako mitybos ekspertai
Sveikata ir grožis

Ar galima praleisti pusryčius? Štai ką sako mitybos ekspertai

Užkandis Nr. 1 svorio metimui, pasak dietologo
Sveikata ir grožis

Užkandis Nr. 1 svorio metimui, pasak dietologo

Kaip laikyti vyno taurę, kad vynas atskleistų visą savo skonį: someljė patarimai
Gyvenimas

Kaip laikyti vyno taurę, kad vynas atskleistų visą savo skonį: someljė patarimai

Šermukšnio nauda sveikatai
Sveikata ir grožis

Šermukšnio nauda širdžiai, kepenims, smegenims ir žarnynui

kiauliena išlieka minkšta ir sultinga
Mėsos patiekalai

Išbandykite šį receptą: kiauliena išlieka minkšta ir sultinga, o jums reikės vos 4 ingredientų!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?