ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Ryžiai su pupelėmis – Karibų skonis namuose
Receptai

Ryžiai su pupelėmis – Karibų skonis namuose

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ryžiai su pupelėmis
Ryžiai su pupelėmis

Ryžiai su pupelėmis – tai sotus ir kvapnus patiekalas, kuriame susilieja egzotiški prieskoniai, pupelių maistingumas, kreminis kokosų pieno švelnumas ir daržovių gaiva.

Ryžiai su pupelėmis: receptas

Tai šildantis, sotus ir jaukiai egzotiškas patiekalas. Puikus pasirinkimas kai norisi sočiai, bet be mėsos.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 3 laiškiniai svogūnai
  • 4 česnako skiltelės
  • Nedidelis gabalėlis šviežio imbiero
  • ½ aitriosios paprikos
  • 2 valg. š. maltos ciberžolės
  • 1 morka
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 200 g kokosų pieno
  • 400 g konservuotų juodųjų pupelių
  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 1½ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 500 g ryžių
  • 5 šviežios čiobrelio šakelės
  • 1 valg. š. sviesto
  • Šviežių petražolių (papuošimui)
  • Šlakelis citrinos sulčių (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant silpnos ugnies. Sudėti smulkintus svogūną, laiškinius svogūnus, tarkuotą česnaką ir imbierą, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką ir ciberžolę. Kepti 3 min, kol svogūnai ir česnakai suminkštės.
2. Sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą morką, supilti pomidorus, kokosų pieną, suberti nuplautas juodąsias ir raudonąsias pupeles, druską bei pipirus ir užvirti.
3. Suberti ryžius, išmaišyti ir, jei reikia, įpilti daugiau vandens, kad skysčio lygis vos dengtų ryžius. Įdėti čiobrelių ir sviesto, dar kartą užvirti. Sumažinti kaitrą iki silpnos, uždengti dangčiu ir troškinti 25 min, kol vanduo visiškai susigers ir ryžiai išvirs.
4. Patiekti pagardinus petražolėmis, užlašinti citrinos sulčių.

Taip pat skaitykite

Garstyčių marinatas agurkams: tikras hitas
Garstyčių marinatas agurkams: tikras hitas
2025-10-09
Itališkas vištienos apkepas
Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui
2025-07-09
Naminiai ledai su braškių džemu be ledų aparato receptas
Naminiai ledai be ledų aparato vos per 10 minučių. Išbandykite receptą
2025-06-10
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
2025-07-21

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Be mėsosPupelėsPupelių patiekalairyžiairyžių patiekalaiVegetariška

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Paklausiau draugės patarimo ir gamindama nebeišpurvinu viryklės
Gyvenimas

Paklausiau draugės patarimo ir gamindama nebeišpurvinu viryklės

Kaip teisingai virti kruopas ir košes? Profesionalus virėjas patars
Naudinga

Kaip teisingai virti kruopas ir košes? Profesionalus virėjas patars

Plokščio pilvo paslaptis: dviejų ingredientų arbata, kurią verta gerti po kiekvieno valgio
Sveikata ir grožis

Plokščio pilvo paslaptis: dviejų ingredientų arbata, kurią verta gerti po kiekvieno valgio

Spalvų derinimo klaidos, kurios griauna stilių
Gyvenimas

Spalvų derinimo klaidos, kurios griauna stilių: kaip jų išvengti ir atrodyti nepriekaištingai

Kavos poveikis smegenims: naujas tyrimas atskleidžia svarbias įžvalgas
Sveikata ir grožis

Kavos poveikis smegenims: naujas tyrimas atskleidžia svarbias įžvalgas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?