ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gėrimai » Ryžių pienas. Pasigaminkite veganišką pieno alternatyvą
Gėrimai

Ryžių pienas. Pasigaminkite veganišką pieno alternatyvą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-07
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Ryžių pienas. Pasigaminkite veganišką pieno alternatyvą
Ryžių pienas. Pasigaminkite veganišką pieno alternatyvą

Ryžių pienas tinka žmonėms, kurie netoleruoja laktozės. Pirkti jį parduotuvėje yra gana brangu, todėl dalinamės su jumis šiuo paprastu receptu.

Ryžių pieną galima vartoti maisto ruošai, jis taip pat yra puiki alternatyva karvės pienui ir tinka tiems, kurie nevartoja gyvūninių produktų dėl etinių ar kitų priežasčių.

Ryžių piene yra daug naudingų medžiagų, tokių kaip nesočiosios riebalų rūgštys, ląsteliena, angliavandeniai, B grupės vitaminai, taip pat magnis, geležis, kalis, varis, jodas, cinkas. 100 mililitrų gėrimo kalorijų kiekis svyruoja nuo 50 iki 150 kalorijų, priklausomai nuo ryžių koncentracijos ir įvairovės, taip pat nuo jo gamybai naudojamų priedų.

Taip pat toks pienas aktyviai naudojamas kosmetologijoje. Iš jo pradėjus daryti veido kaukes, o po savaitės oda ims atrodyti daug geriau!

Taip pat skaitykite

Šaltibarščiai, jų istorija ir receptai
Šaltibarščiai. Trumpa istorija ir 3 skirtingi receptai jūsų stalui
2025-05-30
Greitas smaližių užkandis su šokoladu ir bananais
Greitas smaližių užkandis su šokoladu ir bananais
2025-08-12
Sūrio pyragas
Šį sūrio pyragą gamindavo mano mylima močiutė: vienas ingredientas yra pats svarbiausias!
2025-09-30
Jautienos troškinys su alumi
Jautienos troškinys su alumi
2025-08-01

Ryžių pieno nauda sveikatai

Ryžių pienas yra lengvai virškinamas, todėl tinka žmonėms su jautriu virškinimu ar vaikams. Jame nėra cholesterolio, todėl jis padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Kadangi jame yra sudėtinių angliavandenių, jis suteikia energijos be cukraus pertekliaus.

Be to, šiame gėrime nėra sojos ar riešutų, todėl jis puikus pasirinkimas turintiems alergijų. Ryžių pienas gali būti naudojamas tiek pusryčių košėse, tiek kepiniuose ar desertuose – jis suteikia malonų, švelnų salstelėjusį skonį.

Skonio variacijos ir praturtinimas

Norėdami paįvairinti ryžių pieno skonį, galite pridėti kakavos, cinamono, medaus, datulių ar migdolų ekstrakto. Tokiu būdu sukursite natūraliai saldesnį ar sodresnio skonio variantą be dirbtinių priedų.

Jei norite maistingesnio gėrimo, įmaišykite šaukštą avižų ar kelis migdolus – jie suteiks kreminės tekstūros ir papildys gėrimą baltymais bei mineralais. Galite išbandyti ir rudųjų ryžių variantą – jis suteikia sodresnį, žemiškesnį skonį ir turi daugiau skaidulų.

Ryžių pienas. Pasigaminkite veganišką pieno alternatyvą. Ryžių pieno skonio variacijos

Ryžių pieno panaudojimo būdai virtuvėje

Ryžių pienas puikiai tinka ne tik gėrimams ar kavai, bet ir įvairiems patiekalams gaminti. Jį galima naudoti kepant blynus, gaminant omletus be kiaušinių, ruošiant desertus, ledus ar net padažus. Be to, jis tinka sriuboms ir troškiniams, suteikdamas švelnią konsistenciją bei malonų aromatą.

Jei mėgstate kepinius, pabandykite naudoti ryžių pieną vietoje karvės pieno – tešla taps minkštesnė, o skonis – šiek tiek saldesnis. Ryžių pienas taip pat puikiai tinka į kokteilius ar vaisių glotnučius, suteikdamas jiems natūralų saldumą be pridėtinio cukraus.

Ryžių pieno receptas

Ryžių pieno receptas yra paprastas ir tinka net pradedantiesiems – tereikia išmirkytų ryžių, vandens, šiek tiek cukraus ir vanilės. Paruoštas gėrimas pasižymi švelniu, lengvai saldžiu skoniu ir gali būti naudojamas tiek kavai, tiek desertams. Naminis ryžių pienas yra sveikas, natūralus ir visiškai be laktozės, todėl puikiai tinka veganams ir alergiškiems žmonėms.

Ingredientai:

Taip pat skaitykite

Daržovių sriuba su grikiais receptas
Grikiai ir daržovės: skani ir maistinga sriuba vaikams
2025-07-25
Švediškas triukas kreminei košės tekstūrai
Avižinė košė: švediškas triukas, kad košė būtų itin kreminė
2025-08-01
Kepti burokėliai su česnaku: valgykite, jei norite numesti svorio!
Kepti burokėliai su česnaku: valgykite, jei norite numesti svorio!
2025-09-23
Makaronų apkepas su vištiena ir šonine
Makaronų apkepas su vištiena ir šonine
2025-09-29

1 valgomojo šaukšto ryžių
4 šaukštų vandens
3 šaukštų cukraus
0,5 šaukštelio vanilės

Kaip gaminti?

  • Ryžius nuplaukite, perkelkite į patogų gilų indą, užpilkite ryžius vandeniu ir palikite 3–5 valandoms, arba geriau per naktį.
  • Ryte supilkite vandenį iš ryžių ir ryžius į maišytuvo dubenį, supilkite 4 puodelius šalto virinto vandens. Įpilkite cukraus (arba bet kokio kito saldiklio pagal skonį) ir šiek tiek vanilės pagal pageidavimą.
  • Plakite ryžius maišytuve maždaug 4–7 minutes. Ryžiai, išplakti trintuve, atrodys kaip tiršta grietinėlė.
  • Po to skystis turi būti filtruojamas. Norėdami tai padaryti, indą uždenkite marle ar drėgmei nelaidžiu skudurėliu ir supilkite į jį maišytuve gautą mišinį. Tada gerai išspauskite tirščius.

Ryžių pienas paruoštas. Naudokite jį balinti kavai, maisto ruošimui.

Kaip laikyti ryžių pieną

Naminis ryžių pienas neturi konservantų, todėl jo galiojimo laikas trumpas – paprastai iki 5–7 dienų. Laikykite jį šaldytuve sandariame stiklo butelyje ar inde. Prieš vartojimą visada suplakite, nes natūralūs ingredientai gali atsiskirti. Jei pastebite nemalonų kvapą ar pakitusią spalvą, pieno geriau nebevartoti.

Norint pailginti galiojimo laiką, galite įpilti šiek tiek jūros druskos arba pasterizuoti gėrimą trumpam pašildydami iki maždaug 70–80 °C ir atvėsindami. Taip pailginsite laikymo trukmę iki savaitės.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Augalinis pienasryžiaiRyžių pienasVeganiškas pienas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pasakyk man, ką tu valgai, o aš tau pasakysiu, koks tavo charakteris
Gyvenimas

Pasakyk man, ką tu valgai, o aš tau pasakysiu, koks tavo charakteris

Virti kiaušinių lukštai - nauda mums ir namams
Gyvenimas

Šios virtų kiaušinių lukštų panaudojimo idėjos padės sutaupyti pinigų

Paprastas būdas išnaikinti samanas vejoje. Prireiks netikėtos priemonės
Sodas ir daržas

Paprastas būdas išnaikinti samanas vejoje. Prireiks vieno populiariaus gėrimo

Ką daryti sugedus skalbimo mašinai
Gyvenimas

Ką daryti, jei skalbimo mašinai veikiant dingsta elektra ir kaip iš naujo paleisti programą?

Vištienos pyragėliai su špinatais
Mėsos patiekalai

Vištienos pyragėliai su špinatais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?