ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos » Ryžių salotos su gražgarstėmis
Receptai

Ryžių salotos su gražgarstėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ryžių salotos su gražgarstėmis
Ryžių salotos su gražgarstėmis

Ryžių salotos su gražgarstėmis – tai spalvingas, gaivus ir maistingas patiekalas, kupinas skonių bei tekstūrų įvairovės.

Ryžių salotos su gražgarstėmis: receptas

Salotos puikiai tinka tiek kaip sotus vegetariškas patiekalas, tiek kaip garnyras prie grilio patiekalų.

Ingredientai:

Salotoms:

  • 150 g basmati ryžių
  • 25 g migdolų drožlių
  • 25 g pekano riešutų
  • 2 valg. š. moliūgų sėklų
  • 100 g žalių žirnelių (išlukštentų)
  • 125 g vyšninių pomidorų
  • 1 agurkas
  • 12 ridikėlių
  • 6 svogūnų laiškai
  • 1 marinuota raudonoji paprika
  • Žalumynai – mėtos, krapai, petražolės
  • 1 sauja gražgarsčių (rukolos)
  • 200 g fetos sūrio (nebūtina)

Padažui:

Taip pat skaitykite

Mėlynių ir citrinų bandelės
Mėlynių ir citrinų bandelės su kreminiu sūriu: tobulas desertas jūsų stalui
2025-08-11
Trinta brokolių sriuba
Trinta brokolių sriuba
2025-08-27
Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
2025-07-04
Vieno dubens rabarbarų pyragas
Vieno dubens rabarbarų pyragas: gaivus desertas
2025-08-08
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 valg. š. granatų sirupo (melasos)
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Išvirti ryžius pagal pakuotės instrukcijas – dažniausiai basmati ryžiai verda 10-12 minučių. Išvirusius ryžius palikti atvėsti.
2. Riešutus ir sėklas paskrudinti sausoje keptuvėje ant silpnos kaitros apie 2 min, kol taps traškūs. Palikti atvėsti.
3. Užvirti nedidelį puodą pasūdyto vandens ir išvirti žirnelius – apie 2 min, kol tik suminkštės. Nusunkti ir atvėsinti po šaltu vandeniu. Atvėsusius gerai nusausinti.
4. Tuo metu perpjauti vyšninius pomidorus į keturias dalis ir sudėti į didelį dubenį. Agurką perpjauti išilgai, išskobti sėklas, supjaustyti 1 cm gabaliukais ir taip pat sudėti į dubenį. Smulkiai supjaustyti ridikėlius ir svogūnų laiškus, suberti į dubenį.
5. Raudonąją papriką supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis ir sumaišyti su pjaustytomis žolelėmis bei rukolos lapeliais.
Į dubenį su daržovėmis ir žalumynais sudėti ryžius, žirnelius, pupeles bei paskrudintus riešutus ir sėklas. Viską gerai išmaišyti.
6. Padažui mažame dubenėlyje sumaišyti traiškytą česnaką su granatų melasa ir citrinos sultimis. Įpilti alyvuogių aliejaus, pagardinti druska ir pipirais, gerai išplakti. Supilkite padažą ant salotų, išmaišyti, uždengti ir dėti į šaldytuvą 1 val.
7. Prieš pat patiekiant, jei norisi, galima pabarstyti trupintu fetos sūriu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:GražgarstėsryžiaiRyžių salotos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šis metodas padės atkimšti užgulusią nosį vos per pora minučių be jokių purškalų
Sveikata ir grožis

Šis metodas padės atkimšti užgulusią nosį vos per pora minučių be jokių purškalų

Ženklai rodantys, kad jūsų dirvožemis nėra derlingas
Sodas ir daržas

Kokie ženklai rodo, kad jūsų dirvožemis nėra derlingas? Ūkininkų patarimai

Kaip pagerinti odos elastingumą ir išvaizdą? Biofitus patarimai
Sveikata ir grožis

Kaip pagerinti odos elastingumą ir išvaizdą? Biofitus patarimai

Maistinės kandys. Klausimai ir atsakymai kaip išnaikinti
Gyvenimas

Kaip atsiranda maistinės kandys ir kaip jomis efektyviai atsikratyti?

Moterys atsilieka nuo dirbtinio intelekto pažangos – bet vis dar gali pasivyti
IT naujienos

Moterys atsilieka nuo dirbtinio intelekto pažangos – bet vis dar gali pasivyti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?