ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos » Ryžių salotos su gražgarstėmis
Receptai

Ryžių salotos su gražgarstėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ryžių salotos su gražgarstėmis – tai spalvingas, gaivus ir maistingas patiekalas, kupinas skonių bei tekstūrų įvairovės.

Ryžių salotos su gražgarstėmis
Ryžių salotos su gražgarstėmis

Ryžių salotos su gražgarstėmis: receptas

Salotos puikiai tinka tiek kaip sotus vegetariškas patiekalas, tiek kaip garnyras prie grilio patiekalų.

Ingredientai:

Salotoms:

  • 150 g basmati ryžių
  • 25 g migdolų drožlių
  • 25 g pekano riešutų
  • 2 valg. š. moliūgų sėklų
  • 100 g žalių žirnelių (išlukštentų)
  • 125 g vyšninių pomidorų
  • 1 agurkas
  • 12 ridikėlių
  • 6 svogūnų laiškai
  • 1 marinuota raudonoji paprika
  • Žalumynai – mėtos, krapai, petražolės
  • 1 sauja gražgarsčių (rukolos)
  • 200 g fetos sūrio (nebūtina)

Padažui:

Taip pat skaitykite

Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša
Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša
2025-08-14
česnakinė sriuba
Ši česnakinė sriuba padės greitai atgauti jėgas: tikras vaistas nuo gripo, kosulio ir gerklės skausmo!
2025-09-16
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
2025-08-26
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-17
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 valg. š. granatų sirupo (melasos)
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Išvirti ryžius pagal pakuotės instrukcijas – dažniausiai basmati ryžiai verda 10-12 minučių. Išvirusius ryžius palikti atvėsti.
2. Riešutus ir sėklas paskrudinti sausoje keptuvėje ant silpnos kaitros apie 2 min, kol taps traškūs. Palikti atvėsti.
3. Užvirti nedidelį puodą pasūdyto vandens ir išvirti žirnelius – apie 2 min, kol tik suminkštės. Nusunkti ir atvėsinti po šaltu vandeniu. Atvėsusius gerai nusausinti.
4. Tuo metu perpjauti vyšninius pomidorus į keturias dalis ir sudėti į didelį dubenį. Agurką perpjauti išilgai, išskobti sėklas, supjaustyti 1 cm gabaliukais ir taip pat sudėti į dubenį. Smulkiai supjaustyti ridikėlius ir svogūnų laiškus, suberti į dubenį.
5. Raudonąją papriką supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis ir sumaišyti su pjaustytomis žolelėmis bei rukolos lapeliais.
Į dubenį su daržovėmis ir žalumynais sudėti ryžius, žirnelius, pupeles bei paskrudintus riešutus ir sėklas. Viską gerai išmaišyti.
6. Padažui mažame dubenėlyje sumaišyti traiškytą česnaką su granatų melasa ir citrinos sultimis. Įpilti alyvuogių aliejaus, pagardinti druska ir pipirais, gerai išplakti. Supilkite padažą ant salotų, išmaišyti, uždengti ir dėti į šaldytuvą 1 val.
7. Prieš pat patiekiant, jei norisi, galima pabarstyti trupintu fetos sūriu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:GražgarstėsryžiaiRyžių salotos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Citrininiai sausainiai su čiobreliais
Desertai

Citrininiai sausainiai su čiobreliais

Šlykšti viešbučių paslaptis, dėl kurios aš nustojau naudoti jų siūlomus higienos reikmenis
Sveikata ir grožis

Šlykšti viešbučių paslaptis, dėl kurios aš nustojau naudoti jų siūlomus higienos reikmenis

Avokadai – kasdienis vaisius, gerinantis miegą ir širdies sveikatą
Sveikata ir grožis

Avokadai – vaisius, gerinantis miegą ir širdies sveikatą

1 puodelis per mėnesį ir mano orchidėja žydi ištisus metus!
Sodas ir daržas

1 puodelis per mėnesį ir mano orchidėja žydi ištisus metus!

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Receptai

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?