ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams
Receptai

Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šakšuka
Šakšuka

Šakšuka – tai švelniai aštri, šilta ir jauki daržovių ir kiaušinių kombinacija, idealiai tinkanti vėlyviems savaitgalio pusryčiams ar lengvai vakarienei. Sotus, bet neapsunkinantis patiekalas.

Šakšuka: receptas

Tai paprastas, bet vizualiai patrauklus patiekalas, kuris džiugina ne tik skoniu, bet ir savo spalvinga išvaizda.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų)
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 raudonoji aitrioji paprika (išvalyta, be sėklų)
  • 2 x 400 g konservuotų smulkintų pomidorų skardinės
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 1 arb. š. smulkaus cukraus
  • 4-6 kiaušiniai
  • 2 valg. š. petražolių (smulkiai kapotų)
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • Duonos, patiekti (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje arba troškintuve ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepti apie 5 min.
2. Sudėti tarkuotą česnaką ir smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, kepti dar 30 sek. Įmaišyti smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir cukrų. Užvirinti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos ugnies be dangčio apie 10 min, kol padažas sutirštės, o svogūnai suminkštės. Pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
3. Šaukšto nugarėle padaže padaryti duobutes ir į kiekvieną atsargiai įmušti po kiaušinį. Uždengti keptuvę dangčiu ir virti ant silpnos kaitros apie 6 min arba kol kiaušiniai bus iškepę taip, kaip norisi.
4. Pabarstyti smulkintomis petražolėmis ir patiekti iš karto su duona (jeigu naudojama).

Taip pat skaitykite

Lietiniai blynai. 10 taisyklių kaip iškepti tobulus.
Kaip iškepti gardžius lietinius blynus? Virtuvės šefas dalijasi 10 taisyklių
2025-06-12
Oro gruzdintuvė: patarimai kaip iškepti traškų maistą
Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui
2025-08-06
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
2025-07-14
Brusketos su pesto, pomidorais ir mocarela
Brusketos su pesto, pomidorais ir mocarela
2025-08-25

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušinių patiekalaiPusryčių patiekalaiŠakšuka

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl su amžiumi daugėja pilvo riebalų? Naujas tyrimas paaiškina priežastį
Sveikata ir grožis

Kodėl su amžiumi daugėja pilvo riebalų? Naujas tyrimas paaiškina priežastį

Gėrimai, kurių negalima plikyti verdančiu vandeniu.
Gyvenimas

Pasak ekspertų, šie gėrimai negali būti plikomi verdančiu vandeniu

Naminė granola
Receptai

Naminė granola – skanesnė nei parduotuvėje

4 būdai, kaip magnis gali pagerinti jūsų sveikatą
Sveikata ir grožis

4 būdai, kaip magnis gali pagerinti jūsų sveikatą

Datulių sėklų kava: natūrali alternatyva be kofeino ir su daugybe naudų
Sveikata ir grožis

Datulių sėklų kava: natūrali alternatyva be kofeino ir su daugybe naudų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?