ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Saldžiarūgščiai karamelizuoti šonkauliukai su kario ir saldžiosios čili glazūra
Mėsos patiekalai

Saldžiarūgščiai karamelizuoti šonkauliukai su kario ir saldžiosios čili glazūra

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Saldžiarūgščiai šonkauliukai
Saldžiarūgščiai šonkauliukai

Šie šonkauliukai su saldžiu ir aštriu padažu yra puikus pasirinkimas visiems, mėgstantiems unikalias skonio kombinacijas.

Saldus čili ir kario padažas sukuria tobulo balansą tarp šilumos ir saldumo, o šonkauliukai tampa traškūs ir sultingi.

Saldžiarūgščiai šonkauliukai – tobulas skonių derinys

Pagal šį receptą, šonkauliukai ne tik išsiskiria savo skoniu, bet ir yra lengvai paruošiami. Jie taps puikiu patiekalu vakarėliui ar šeimos vakarienei.

Karamelizuoti šonkauliukai

Ingredientai:

Taip pat skaitykite

Sicilietiška pica
Sicilietiška pica – kitokia nei esate įpratę
2025-06-05
Kaip pasigaminti maisto ruošinius šaldymui. Idėjos ir patarimai
Kaip pasigaminti maisto ruošinius šaldymui. Idėjos ir patarimai
2025-07-10
Nekeptas mangų sūrio tortas
Nekeptas mangų sūrio tortas
2025-07-03
Minkšta cinamoninė bananų duona
Minkšta cinamoninė bananų duona
2025-06-27
  • 2 kg šonkaulių
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 puodelis saldžiojo čili padažo
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas kario miltelių
  • Šaukštelis česnako miltelių
  • 1 šaukštas medaus
  • Šaukštelis ryžių acto

Paruošimas:

  1. Paruoškite šonkaulius: Šonkaulius nuplaukite ir nusausinkite. Paskui juos aptepkite aliejumi ir apibarstykite druska bei pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Kepti šonkaulius: Šonkaulius dėkite į kepimo skardą ir kepkite 1–1,5 val. Kol šonkauliai kepa, pasiruoškite glazūrą.
  3. Glazūra: Sumaišykite saldų čili padažą, sojos padažą, kario miltelius, česnako miltelius, medų ir ryžių actą. Virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.
  4. Aptepkite šonkaulius: Kai šonkauliai iškeps ir taps traškūs, ištraukite juos iš orkaitės ir aptepkite paruošta glazūra. Padruskite ir vėl trumpai kepkite dar 10–15 minučių, kad glazūra įsigertų ir sukietėtų.
  5. Patiekite: Patiekite karštus šonkaulius su šviežiais žalumynais arba mėgstamu garnyru.

Šie šonkauliukai su saldžiu ir aštriu padažu puikiai tinka įvairiems renginiams, nes jie ne tik skanūs, bet ir atrodo įspūdingai ant stalo.

Galite juos patiekti su įvairiais garnyrais, tokiais kaip keptos daržovės, ryžiai arba šviežios salotos. Šie šonkauliukai taip pat puikiai dera su šaltu alumi ar vynu, todėl jie taps mėgstamiausiu patiekalu tiek vakarėliuose, tiek kasdieninėse vakarienėse.

Pabandykite šį receptą ir patirkite tikrą skonių sprogimą!

Šis paprastas receptas leis mėgautis šonkauliukais su saldžiu ir aštriu skoniu, kuris sužavės jūsų svečius ir šeimą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bonappetit.com/

ŽYMOS:KiaulienaSaldžiarūgštė glazūraŠonkauliukai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gerai matomos melsvos venos. Štai, ką tai sako. Būklė, susijusi su patologiniais veiksniais
Sveikata ir grožis

Jūsų plaštakas išvagojusios gerai matomos melsvos venos? Štai, ką tai sako apie jus

Virtos bulvės - kaip teisingai jas virti?
Gyvenimas

Dedate bulves į šaltą vandenį? Kodėl geriau nedaryti šios klaidos?

Traškios traiškytos bulvytės
Bulvių patiekalai

Traškios traiškytos bulvytės

Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 12 naujienos
Lietuva ir pasaulis

Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 12 naujienos

Ar esate bandę mirkytus obuolius? Štai lengvas receptas!
Naudinga

Ar esate bandę mirkytus obuolius? Štai lengvas receptas!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?