ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Saldžiųjų bulvių šokoladainis: skanus desertas
Desertai

Saldžiųjų bulvių šokoladainis: skanus desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Saldžiųjų bulvių šokoladainis
Saldžiųjų bulvių šokoladainis

Saldžiųjų bulvių šokoladainis – tai sodraus skonio desertas, kuriame susilieja šokolado intensyvumas ir saldžiųjų bulvių švelnumas. Drėgnas ir minkštas, jis sužavės ne tik saldumynų mėgėjus, bet ir gurmanus.

Saldžiųjų bulvių šokoladainis: receptas

Puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško kažko ypatingo ir išskirtinio.

Ingredientai:

  • 1-2 saldžiosios bulvės
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 200 g juodojo šokolado (mažiausiai 70 % kakavos)
  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 60 g kvietinių miltų
  • 60 g kakavos miltelių
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. jūros druskos
  • 75 g pekaninių karijų
  • 100 g šokolado gabalėlių arba juodojo šokolado
  • 50 g juodojo šokolado (ištirpinto, dekoravimui)
  • 50 g baltojo šokolado (ištirpinto, dekoravimui)

    Karamelizuotoms saldžiosioms bulvėms:
  • 1 saldžioji bulvė
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. klevų sirupo
  • druskos pagal skonį

    Mirkytoms razinoms:
  • 100 g razinų
  • 100 ml viskio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Subadyti saldžiąsias bulves aštriu peiliu ir kepti orkaitėje 40-45 min, kol suminkštės. Leisti atvėsti, nulupti ir sutrinti iki vientisos masės. 150 g gautos tyrės sumaišyti su vanile ir atidėti į didelį dubenį.
2. Tuo tarpu karamelizuotoms saldžiosioms bulvėms gaminti bulves supjaustyti gabaliukais ir sudėti, kartus su kitais ingredientais, į puodą su dangčiu ir įpilti šlakelį vandens. Įberti žiupsnelį druskos ir kaitinti ant vidutinės kaitros. Kai sviestas ištirps – uždengti ir troškinti apie 5 min, kol saldžiosios bulvės bus minkštos, bet dar išlaikys formą. Nuimti dangtį, padidinti kaitrąir, nuolat maišant, kepti kol skystis išgaruos, o bulvės pasidengs lipnia karamele. Atvėsinti.
3. Razinoms paruošti sudėti jas į puodą su viskiu. Užvirinti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros, kol razinos išbrinks ir beveik visas skystis susigers. Atvėsinti.
4. Šokoladainio tešlai pasiruošti 23 cm kvadratinę kepimo formą, iškloti ją kepimo popieriumi. Vėl įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
5. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Retkarčiais pamaišyti. Kai šokoladas ištirps, nuimti jį nuo kaitros ir leisti šiek tiek atvėsti.
6. Sviestą ir cukrų išplakti elektriniu maišytuvu iki purumo ir švelnios tekstūros. Įplakti kiaušinius po vieną. Atidėti.
7. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Įberti smulkintas pekanines karijas bei šokolado gabalėlius ir gerai išmaišyti. Atidėti.
8. Sumaišyti sviesto, cukraus ir kiaušinių masę su paruošta saldžiųjų bulvių tyre. Įmaišyti pravėsusį tirpintą šokoladą. Tada suberti sausus ingredientus ir įmaišyti išmirkytas razinas. Galiausiai švelniai įmaišyti karamelizuotas saldžiąsias bulves.
9. Sukrėsti tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepti apie 30 min, kol viršus sutvirtės ir atrodys sausas. Įsmeigus medinį pagaliuką jis turi būti lipnus, bet ne padengtas skysta tešla. Leisti visiškai atvėsti, tada apšlakstyti ištirpintu juodu ir baltu šokoladu. Supjaustyti kvadratėliais ir patiekti (arba laikyti iki kitos dienos – tada skonis bus dar geresnis).

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:braunisSaldžiosios bulvėsŠokoladas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos troškinys su paprika
Mėsos patiekalai

Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas

2025-06-17
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Receptai

Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu

2025-06-23
Veganiškas avinžirnių karis
Receptai

Veganiškas avinžirnių karis

2025-07-04
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
Receptai

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai

2025-07-28

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?