ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotų lapų pesto – netikėtas pagardas įvairiems patiekalams
Receptai

Salotų lapų pesto – netikėtas pagardas įvairiems patiekalams

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-31
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Salotų lapų pesto – šis šviežias, ryškios spalvos naminis pesto padažas puikiai tiks tiek prie makaronų, tiek kaip užtepas ant duonos ar gardus priedas prie salotų.

Salotų lapų pesto
Salotų lapų pesto

Salotų lapų pesto: receptas

Pesto lengva pagaminti, o laikomas šaldytuve ar šaldytas ilgiau išlaiko skonį – tikra virtuvės klasika su gaivia žaluma.

Ingredientai:

  • 50 g parmezano sūrio
  • 1 česnako skiltelė
  • 30-50 g įvairių salotų lapų (rukola, špinatai ir pan.)
  • 10-15 g šviežio baziliko
  • 50 g kedrinių pinijų arba kitų riešutų
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • ½ citrinos sulčių
  • ½ arb. š. jūros druskos
  • Juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti visus ingredientus į maisto smulkintuvą.
2. Sutrinti iki kuo vientisesnės masės. Gali prireikti kelis kartus nuimti dangtelį ir mentele nustumti masę žemyn, kol bus pasiekta norima konsistencija.
3. Perkelti pesto į stiklainį ar dubenėlį ir ant viršaus užpilti šiek tiek aliejaus, tai apsaugos nuo spalvos pasikeitimo.
4. Laikyti šaldytuve ir suvartoti per tris dienas arba užšaldykite vėlesniam naudojimui.

Taip pat skaitykite

Cukinijų sriuba
Ši cukinijų sriuba – pamirštas lobis! Ar kada nors valgėte tokią skanią sriubą?
2025-09-02
Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje?
Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje? Šefas pasidalijo patarimais
2025-07-16
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
2025-07-11
Pupelių salotos su tobulu padažu
Pupelių salotos su tobulu padažu
2025-08-12

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PadažaiPestosalotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šios plaukų procedūros gali padėti sustiprinti ir atsiauginti plaukus
Sveikata ir grožis

Šios plaukų procedūros gali padėti sustiprinti ir atsiauginti plaukus

Niekas neatsimename kūdikystės. Mokslas teigia, jog taip yra ne be priežasties
Gyvenimas

Niekas neatsimename kūdikystės. Mokslas teigia, jog taip yra ne be priežasties

6 daiktai, kurių neturėtumėte laikyti virtuvės spintelėse
Gyvenimas

6 daiktai, kurių neturėtumėte laikyti virtuvės spintelėse – tai gali pridaryti žalos

Pomidorų sultys su minkštimu: paprastas būdas gauti du produktus vienu metu
Naudinga

Pomidorų sultys su minkštimu: paprastas būdas gauti du produktus vienu metu

Ar verta kasdien valgyti desertus? Mitybos specialistai pateikia netikėtą atsakymą
Sveikata ir grožis

Ar verta kasdien valgyti desertus? Mitybos specialistai pateikia netikėtą atsakymą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?