Šalta cukinijų sriuba – tai gaivi ir lengva sriuba, kurios pagrindą sudaro švelnaus skonio daržovės, pagardintos gaiviais žalumynais bei jogurto kremiškumu.

Šalta cukinijų sriuba: receptas
Sriuba puikiai dera tiek kaip lengvas pietų patiekalas, tiek kaip elegantiška užkandžio alternatyva.
Ingredientai:
- 400 g cukinijų
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 didelis agurkas
- 2 česnako skiltelės
- 1 šalotinis svogūnas
- 20 g šviežių krapų
- 10 g šviežios mėtos
- 1 citrinos sultys
- 150 g graikiško jogurto
- jūros druskos ir juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200C temperatūros. Cukinijas supjaustyti gabaliukais, sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ir pabarstyti druska. Kepti 20 min, tada atvėsinti.
2. Atvėsusias cukinijas, agurką, česnaką, šalotą, krapus, mėtas, citrinos sultis ir likusį alyvuogių aliejų sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki visiškai glotnios masės. Įmaišyti jogurtą ir dar kartą suplakti, kol masė taps vientisa. Perpilti į didelį dubenį, įmaišyti 200 ml šalto vandens. Pagardinti druska ir pipirais.
3. Sriubą patiekti dubenėliuose, jei norisi, galima įberti ir traškių duonos gabalėlių. Pabarstyti kapotais krapais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.