Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais – šie sausainiai išsiskiria gardžiu baltojo šokolado skoniu ir švelnia, burnoje tirpstančia tekstūra. Jie saldūs, bet neperkrauti, tobuli prie puodelio gardžios arbatos.
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais: receptas
Puikus desertas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams, o jų skonis išliks atmintyje ilgiau nei vienam kąsniui.
Ingredientai:
- 130 g sviesto (kambario temperatūros)
- 150 g cukraus
- 100 g rudojo cukraus
- 1 arb. š. vanilės pupelių pastos
- 1 kiaušinis
- 1 kiaušinio trynys
- 275 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. sodos
- ½ arb. š. smulkios jūros druskos
- 220 g baltojo šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje plakti sviestą, abu cukrus ir vanilės pastą 3-4 min, kol masė taps šviesi ir puri. Įmušti kiaušinį ir įdėti trynį, plakti dar minutę, kol viskas taps vientisa.
2. Suberti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Maišyti mažu greičiu, kol tešla vos susijungs, tuomet įmaišyti smulkintą baltąjį šokoladą.
3. Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Naudojantis ledų šaukštu (ar paprastu šaukštu), padalinti tešlą į 14 rutuliukų ir išdėlioti juos ant skardos. Įdėti skardą į šaldytuvą ir laikyti ten 3 val, o dar geriau – per naktį (arba įdėti į šaldiklį 15 min).
4. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepti sausainius po 5-6 vienetus vienu kartu, paliekant daug vietos tarp jų, nes kepdami jie išsiplės. Kepti 12-14 min, kol kraštai sutvirtės, bet vidurys dar bus minkštas – vėsdami sausainiai sutvirtės. Leisti jiems šiek tiek atvėsti ant skardos prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.