Sūrio pyragas – tai desertas, kurį mėgsta daugelis. Jis švelnus, purios tekstūros ir turi ypatingą skonį. Ne paslaptis, kad kiekviena šeima turi savitą receptą, perduodamą iš kartos į kartą. Šis sūrio pyragas ypatingas tuo, kad jame naudojami pieno milteliai, suteikiantys desertui unikalų skonį ir aromatą. Būtent šis ingredientas buvo mano močiutės kepinio paslaptis, todėl pyragas tapo tikru šeimos pasididžiavimu.

Sūrio pyragas: receptas
Pagrindiniai ingredientai
Šiam pyragui reikės:
- 1 kg varškės
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 pakuotės vanilinio pudingo miltelių
- 6 kiaušinių
- ½ stiklinės augalinio aliejaus
- 1,5 stiklinės pieno
- 1,5 stiklinės pieno miltelių
- 1 pakuotės sausainių pagrindui
Kaip paruošti sūrio pyragą?
- Atskirai išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų, palaipsniui įmaišydami cukrų bei vanilinį cukrų.
- Kitame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinių trynius, pudingo miltelius ir aliejų. Įberkite pieno miltelių ir supilkite pieną – viską kruopščiai išmaišykite.
- Atsargiai įmaišykite baltymų masę į varškės mišinį.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir užpilkite paruošta mase.
- Kepkite 180 °C orkaitėje apie 60 minučių, kol paviršius gražiai parus.
Patiekimo idėjos
Atvėsusį pyragą galite papuošti tirpintu šokoladu, karameliniu glaistu ar šviežiomis uogomis. Sūrio pyragas bus puikus pasirinkimas tiek kasdieniam desertui, tiek šventiniam stalui.
Išbandykite šį receptą ir atraskite, kaip paprastas ingredientas – pieno milteliai – gali pakeisti pyrago skonį.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.