ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Šilauogių galetė – greitai paruošiamas desertas
Desertai

Šilauogių galetė – greitai paruošiamas desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šilauogių galetė
Šilauogių galetė

Šilauogių galetė – tai itin lengvai paruošiamas pyragas, pasižymintis naminiu paprastumu ir elegancija viename. Lengvai traški tešla apgaubia gaivų, sultingą uogų įdarą, kuris išlaiko natūralų skonį ir šiek tiek rūgštumo.

Šilauogių galetė: receptas

Galetė skani tiek šilta, tiek atvėsusi – ypač su šaukštu ledų ar plakta grietinėle.

Ingredientai:

  • 300 g šilauogių
  • 4 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. krakmolo
  • 1 citrinos
  • Žiupsnis druskos
  • 1 šaldytos tešlos lapas (atšildytas)
  • 1 kiaušinis
  • 2 arb. š. cukraus
  • 200 ml grietinėlės (šaltos, riebios)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

Šilauogių galetė. Ingredientai


2. Šilauoges sudėti į dubenį.

Šilauogių galetė. Šilauogės


3. Prie uogų berti krakmolą, sudėti nutarkuotą citrinos žievelę, įspausti 1 valg. š. sulčių, įberti druskos ir cukrų.

Šilauogių galetė. Su krakmolu


4. Viską gerai išmaišyti ir atidėti.

Šilauogių galetė. Išmaišyta


5. Atšilusios tešlos lapą perkelti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir šiek tiek pakočioti.

Šilauogių galetė. Tešla


6. Šilauoges sudėti į tešlos vidurį, paskleisti šiek tiek, tačiau palikti gana plačius kraštus.

Šilauogių galetė. Uogos ant tešlos


7. Visą tešlą ratu gražiai užlenkti, dali uogų šiek tiek paslepiant. Lankstant tešlą šiek tiek perdengti, suformuojant tarsi klostes. Taip galetė atrodys išties žavingai.

Šilauogių galetė. Užlankstyta


8. Dubenėlyje sumaišyti kiaušinį su šaukštu vandens.

Šilauogių galetė. Kiaušinis


9. Gautu mišiniu aptepti tešlą.

Šilauogių galetė. Aptepti


10. Viską pabarstyti cukrumi.

Šilauogių galetė. Pabarstyta cukrumi


11. Paruoštą galetę perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (galetę galima formuoti iškart skardoje).

Šilauogių galetė. Skardoje


12. Galetę kepti iki 205 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 min, kol tešla gražiai paruduos, o uogos taps minkštos. Iškepusiai galetei leisti šiek tiek pastovėti.

Šilauogių galetė. Iškepė


13. Tuo metu į dubenėlį supilti šaltą grietinėlę ir suberti cukrų. Išplakti iki standžių putų.

Šilauogių galetė. Grietinėlė


14. Galetę patiekti lėktštėje su dideliu šaukštu plaktos grietinėlės.

Šilauogių galetė. Patiekta

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė

ŽYMOS:GaletėRedakcija rekomenduojaŠaldytos tešlos pyragasŠilauogių desertaiŠilauogių galetė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Krevečių ir daržovių blyneliai
Blynai

Krevečių ir daržovių blyneliai

2025-07-14
Moliūgų keksiukai desertui
Desertai

Moliūgų keksiukai: gardžios ir kvapnios kepinių receptas

2025-07-12
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Apkepai

Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai

2025-06-13
Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
Gėrimai

Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose

2025-06-13

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?