Šilauogių galetė – tai itin lengvai paruošiamas pyragas, pasižymintis naminiu paprastumu ir elegancija viename. Lengvai traški tešla apgaubia gaivų, sultingą uogų įdarą, kuris išlaiko natūralų skonį ir šiek tiek rūgštumo.
Šilauogių galetė: receptas
Galetė skani tiek šilta, tiek atvėsusi – ypač su šaukštu ledų ar plakta grietinėle.
Ingredientai:
- 300 g šilauogių
- 4 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. krakmolo
- 1 citrinos
- Žiupsnis druskos
- 1 šaldytos tešlos lapas (atšildytas)
- 1 kiaušinis
- 2 arb. š. cukraus
- 200 ml grietinėlės (šaltos, riebios)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Šilauoges sudėti į dubenį.

3. Prie uogų berti krakmolą, sudėti nutarkuotą citrinos žievelę, įspausti 1 valg. š. sulčių, įberti druskos ir cukrų.

4. Viską gerai išmaišyti ir atidėti.

5. Atšilusios tešlos lapą perkelti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir šiek tiek pakočioti.

6. Šilauoges sudėti į tešlos vidurį, paskleisti šiek tiek, tačiau palikti gana plačius kraštus.

7. Visą tešlą ratu gražiai užlenkti, dali uogų šiek tiek paslepiant. Lankstant tešlą šiek tiek perdengti, suformuojant tarsi klostes. Taip galetė atrodys išties žavingai.

8. Dubenėlyje sumaišyti kiaušinį su šaukštu vandens.

9. Gautu mišiniu aptepti tešlą.

10. Viską pabarstyti cukrumi.

11. Paruoštą galetę perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (galetę galima formuoti iškart skardoje).

12. Galetę kepti iki 205 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 min, kol tešla gražiai paruduos, o uogos taps minkštos. Iškepusiai galetei leisti šiek tiek pastovėti.

13. Tuo metu į dubenėlį supilti šaltą grietinėlę ir suberti cukrų. Išplakti iki standžių putų.

14. Galetę patiekti lėktštėje su dideliu šaukštu plaktos grietinėlės.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė