Silkės ir bulvių salotos su garstyčiomis – tai gaivus ir subalansuotas patiekalas, kuriame švelnaus skonio silkė dera su kremiškomis, aromatingomis bulvių salotomis.
Silkės ir bulvių salotos su garstyčiomis: receptas
Patiekalas tinka tiek kasdieniams pietums, tiek lengvam vaišių stalui, ypač vertinantiems švelnius, bet išraiškingus skonius.
Ingredientai:
Silkei:
- 100 ml vandens
- 2 žaliųjų citrinų sultys
- 100 ml baltojo vyno
- 1 arb. š. baltųjų pipirų žirnelių
- 2 lauro lapai
- 1 valg. š. baltojo vyno acto
- 1 arb. š. druskos
- 400 g silkių filė
Bulvių salotoms: - 250 g virtų bulvių
- 100 ml majonezo
- 1 valg. š. smulkintų šviežių krapų
- 1 valg. š. grūdėtųjų garstyčių
- ½ citrinos sultys
- ½ arb. š. kario pastos
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Puode užvirinti vandenį, žaliųjų citrinų sultis, baltąjį vyną, pipirų žirnelius, lauro lapus, baltojo vyno actą ir druską iki lėto virimo. Sumažinti kaitrą iki švelnaus troškimo, sudėti žuvį ir virti apie 12 min, arba kol visiškai išvirs.
2. Virtas bulves perpjauti pusiau ir sudėti į didelį dubenį.
3. Kitame dubenyje sumaišyti majonezą, smulkintus krapus, garstyčias, citrinos sultis, kario pastą, druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Sudėti padažą prie bulvių ir išmaišyti, kad tolygiai pasidengtų.
4. Žuvį nusausinti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti ant bulvių salotų. Papuošti papildomais krapais ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.