ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Šis burokėlių kepimo būdas – tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
Naudinga

Šis burokėlių kepimo būdas – tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-20
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Šis burokėlių kepimo būdas - tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
Šis burokėlių kepimo būdas - tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius

Skanus maistas nebūtinai turi būti pagamintas iš retų ir brangių ingredientų. Pavyzdžiui, mūsų burokėlių salotos su agurkais paruošiamos nesunkiai, tačiau sėkmingo produktų derinio ir originalaus užpilo dėka puikiai papuoš net ir restorano meniu.

Kodėl verta rinktis keptus burokėlius?

Kepti burokėliai tampa saldesni, jų tekstūra įgauna švelnią, bet tvirtą konsistenciją. Toks paruošimo būdas leidžia išryškinti natūralias daržovės savybes ir sumažina vandeningumą, kuris dažnai atsiranda verdant. Dėl to salotos ne tik išlaiko ryškesnę spalvą, bet ir neapsivelia nereikalinga drėgme.

Be to, kepimas suteikia galimybę eksperimentuoti: norint intensyvesnio skonio, į foliją galima įdėti lauro lapą, čiobrelį ar šlakelį alyvuogių aliejaus. Tokie maži prieskoniai subtiliai pagyvina rezultatą ir suteikia šventiškumo.

Burokėlių salotos su agurkais

Šios burokėlių salotos su agurkais – puikus pavyzdys, kaip iš paprastų, kasdienių ingredientų galima sukurti išskirtinį patiekalą. Derinant švelniai saldų keptų burokėlių skonį su gaiviais raugintais agurkais ir kremišku padažu, gaunamas patiekalas, kuris tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Receptas nereikalauja sudėtingų gamybos technikų, todėl jį lengvai paruoš net ir mažiau patyręs gamintojas.

Taip pat skaitykite

Geriausias slyvų uogienės  su graikiniais riešutais receptas: išbandykite
Geriausias slyvų uogienės  su graikiniais riešutais receptas: išbandykite
2025-10-10
Marinuoti pomidorai su neįprastu ingredientu: mano anytos receptas
Marinuoti pomidorai su neįprastu ingredientu: mano anytos receptas
2025-09-02
Spanguolių padažas
Spanguolių padažas
2025-10-20
Skalbdami batus skalbimo mašinoje, į būgną įdėkite dar vieną dalyką. Batai bus kaip nauji!
Skalbdami batus skalbimo mašinoje, į būgną įdėkite dar vieną dalyką. Batai bus kaip nauji!
2025-12-01

Ingredientai:

  • 500 g burokėlių
  • 200 g raugintų agurkų
  • 100 g sūdyto sūrio
  • 50 g svogūnų
  • 20 g kalendros
  • pora skiltelių česnako
  • alyvuogės papuošimui (nebūtina)

Ingredientai padažui:

  • 150 g grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • 3 g cukraus
  • 0,25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 valgomasis šaukštas sojų padažo
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
  • druska pagal skonį

Kaip gaminti?

Kepti burokėliai neprisigeria vandens, todėl jų skonis išlieka sodresnis. Taip pat keptas burokėlis geriau išlaiko formą ir nebyra salotose. Todėl burokėlius suvyniokite į foliją ir pašaukite kepimo skardą į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Vidutiniai gumbai paprastai kepami apie valandą. Jų būklę galite patikrinti dantų krapštuku – taip pat, kaip tikrintumėte pyragą.

  1. Iškeptus burokėlius atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite maždaug 5–7 mm kubeliais.
  2. Sūrį, svogūną ir agurkus supjaustykite maždaug tokiais pat kubeliais.
  3. Susmulkinkite kalendrą.
  4. Česnakui susmulkinti naudokite česnakų spaustuką.
  5. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Sudėkite susmulkintą česnaką.
  6. Dabar metas paruošti padažą. Sumaišykite grietinę, sojų padažą ir alyvuogių aliejų.
  7. Ten pat įpilkite paruoštų garstyčių, cukraus, maltų pipirų ir citrinos sulčių. Kruopščiai išmaišykite.
  8. Šiuo padažu pagardinkite salotas. Jei reikia, paragaukite ir pasūdykite.
  9. Sudėkite salotas į serviravimo indą ir, jei norite, papuoškite agurkų griežinėliais arba alyvuogėmis.

Gero apetito ir sėkmingų kulinarinių eksperimentų! O sveikų ir skanių receptų mėgėjams siūlome patyrinėti kitus mūsų siūlomus receptus!

Šis burokėlių kepimo būdas - tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius. Burokėlių salotos su agurkais

Kaip suderinti skonius šiose salotose?

Šios salotos yra puikus pavyzdys, kaip galima harmoningai sujungti saldų, sūrų, rūgštų ir švelniai aštrų skonį. Rauginti agurkai suteikia rūgštumo, sūris – sūrumo, o grietinė su sojų padažu balansuoja visus skonius ir sukuria vientisą kremišką tekstūrą. Česnakas ir kalendra prideda aromatingumo, kuris iškart pakelia bendrą patiekalo kokybę.

Svarbu nepersistengti su druska – sojų padažas jau pats savaime yra pakankamai sūrus. Visada verta paragauti padažo prieš pilant jį į salotas ir pritaikyti pagal savo skonį.

Su kuo patiekti burokėlių salotas?

Kadangi salotos yra pakankamai sodrios, jos gali būti puikus savarankiškas pietų ar vakarienės patiekalas. Tačiau jos taip pat puikiai dera su kepta žuvimi, paukštiena arba prie lengvų kruopų patiekalų, pavyzdžiui, kuskuso ar perlinių kruopų.

Taip pat skaitykite

Ypatingai gardi kreminė sriuba su žiediniais kopūstais. Išbandykite!
Ypatingai gardi kreminė sriuba su žiediniais kopūstais. Išbandykite!
2025-09-02
Barbekiu padažas
Barbekiu padažas – paprasta pagaminti
2025-07-30
Morkų ir cukinijų keksiukai
Morkų ir cukinijų keksiukai
2025-09-15
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai. Grybukai
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai – jų 10-ukas ir gardūs receptai
2025-07-24

Jeigu norisi šventiško pateikimo, salotas galima sluoksniuoti stiklinėje formoje, taip išryškinant gražią spalvų kontrastą. O kasdieniam stalui pakanka tiesiog pasirinkti gražų dubenį ir pridėti šiek tiek papildomų žalumynų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:burokėliaiBurokėlių receptaipatarimaiPatiekalai su burokėliais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl jūsų hortenzijos nusvyra ir kaip jas vėl prikelti gyvybei?
Sodas ir daržas

Kodėl jūsų hortenzijos nusvyra ir kaip jas vėl prikelti gyvybei?

Kur paslėpti pinigus: geriausios valiutos slėptuvės
Gyvenimas

Kur paslėpti pinigus: geriausios valiutos slėptuvės

Patarimai, kaip nuraminti mintis ir pagerinti miego kokybę
Sveikata ir grožis

Patarimai, kaip nuraminti mintis ir pagerinti miego kokybę

Kokį apgaulės žaidimą žaidžia Putinas su Trumpu? Zelenskis įspėja vakarus. Nuotraukos šaltinis: fortune.com
Lietuva ir pasaulis

Kokį apgaulės žaidimą žaidžia Putinas su Trumpu? Zelenskis įspėja vakarus

Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
Apkepai

Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?