ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis
Receptai

Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-20
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Skrudinti avinžirniai
Skrudinti avinžirniai

Skrudinti avinžirniai – traškūs, kvapnūs orkaitėje kepti avinžirniai yra puikus užkandis. Jie taip pat puikiai tinka berti į salotas ar kitus patiekalus.

Skrudinti avinžirniai: receptas

Sveikas, sotus ir baltymų kupinas pasirinkimas tiek kasdieniam užkandžiui, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 2 a. š. ghi sviesto (tinka ir paprastas)
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • ¾ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. š. saldžios rūkytos paprikos
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • ¼ arb. š. kajeno pipirų (pagal skonį)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Į kepimo skardą įdėti ghi sviestą ir pašildyti orkaitėje 1-2 min, kol jis ištirps.
3. Nusausinti perplautus avinžirnius popieriniu rankšluosčiu ir pašalinti atsiskyrusias odeles.
4. Sumaišyti visus likusius ingredientus su ištirpusiu ghi sviestu skardoje, kol masė taps kvapni ir vientisa. Sudėti avinžirnius ir gerai išmaišyti, kad jie tolygiai pasidengtų prieskoniniu aliejumi.
5. Kepti 30-35 min, retkarčiais pakratant skardą, kad avinžirniai neprikibtų prie dugno. Avinžirniai bus paruošti, kai taps auksinės rudos spalvos ir traškūs.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Avinžirnių užkandžiaiPatiekalai su avinžirniaisVeganiški užkandžiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais

2025-06-04
Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis
Receptai

Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis

2025-06-04
Sūdytos karamelės sūrio pyragas
Desertai

Sūdytos karamelės sūrio pyragas

2025-06-04
Šonkauliukai grilyje
Mėsos patiekalai

Šonkauliukai grilyje – virtuvės šefo patarimas, užtikrins, jog jie bus skaniausi kada nors valgyti

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?