ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis
Receptai

Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-20
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Skrudinti avinžirniai
Skrudinti avinžirniai

Skrudinti avinžirniai – traškūs, kvapnūs orkaitėje kepti avinžirniai yra puikus užkandis. Jie taip pat puikiai tinka berti į salotas ar kitus patiekalus.

Skrudinti avinžirniai: receptas

Sveikas, sotus ir baltymų kupinas pasirinkimas tiek kasdieniam užkandžiui, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 2 a. š. ghi sviesto (tinka ir paprastas)
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • ¾ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. š. saldžios rūkytos paprikos
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • ¼ arb. š. kajeno pipirų (pagal skonį)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Į kepimo skardą įdėti ghi sviestą ir pašildyti orkaitėje 1-2 min, kol jis ištirps.
3. Nusausinti perplautus avinžirnius popieriniu rankšluosčiu ir pašalinti atsiskyrusias odeles.
4. Sumaišyti visus likusius ingredientus su ištirpusiu ghi sviestu skardoje, kol masė taps kvapni ir vientisa. Sudėti avinžirnius ir gerai išmaišyti, kad jie tolygiai pasidengtų prieskoniniu aliejumi.
5. Kepti 30-35 min, retkarčiais pakratant skardą, kad avinžirniai neprikibtų prie dugno. Avinžirniai bus paruošti, kai taps auksinės rudos spalvos ir traškūs.

Taip pat skaitykite

Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
2025-08-26
Braškių rutuliukai: sveikas ir greitas užkandis
Braškių rutuliukai: sveikas ir greitas užkandis, kurį paruošite per 10 minučių
2025-08-18
Kugelis ir 3 receptai. Kugelio receptas
Kugelis: istorijos vingiai ir 3 skanūs receptai įvairioms progoms
2025-06-02
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
2025-07-10

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Avinžirnių užkandžiaiPatiekalai su avinžirniaisVeganiški užkandžiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Garsai miegui - rausvasis, rudasis ir baltasis triukšmas
Sveikata ir grožis

Kaip pasirinkti tinkamą garsą geresniam miegui? Rausvasis, rudasis ir baltasis triukšmas

Skalbinių džiovinimas lauke. 6 priežastys, kodėl jis netinkamas
Gyvenimas

6 priežastys, kodėl skalbinių džiovinimas lauke gali būti netinkamas

9 požymiai, kad kažkas jus myli, bet jūs to nepastebite
Gyvenimas

9 požymiai, kad kažkas jus myli, bet jūs to nepastebite

Paprastas ilgaamžiškumo testas. Sužinokite apie save daugiau
Sveikata ir grožis

Paprastas ilgaamžiškumo testas. Sužinokite apie save daugiau

Kokia senatvė laukia po Vandenio ženklu gimusių žmonių?
Horoskopai

Kokia senatvė laukia po Vandenio ženklu gimusių žmonių?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?