ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Desertai

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais – sužavės kiekvieną saldumynų mėgėją. Traški sluoksniuota tešla, minkštas obuolių tyrė ir aromatingas marcipanas sukuria nuostabų skonį, o karamelizuota tešla tampa auksinė ir traški.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais: receptas

Puikiai tiks užbaigiant ilgą dieną ar tiesiog mėgavimuisi su puodeliu arbatos.

Ingredientai:

  • 750 g obuolių (svoris išvalytų)
  • 50-75 g cukraus
  • 25 g sviesto
  • 500 g sviestinės sluoksniuotos tešlos lakštų
  • 250 g natūralaus marcipano (pjaustyto riekelėmis)
  • 2 kiaušinių tryniai (lengvai paplakti)
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 200 g grietinėlės (riebios)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytus obuolius, 50 g cukraus, sviestą ir 3 valg. š. vandens į puodą ir kaitinti vidutinėje temperatūroje. Užvirinti mišinį, gerai pamaišyti, tada uždengti ir sumažinti kaitrą, kad mišinys lengvai virtų. Virti 3-5 min, arba kol obuoliai suminkštės.
3. Nuimti dangtį ir gerai išmaišyti, tada virti dar 2-3 min, arba kol obuoliai visiškai pavirs į tyrę. Tuomet puodą patraukti nuo kaitros ir leisti atvėsti.
4. Ant lengvai sviestu pateptos kepimo skardos išdėlioti vieną sluoksnį sluoksniuotos tešlos. Ant tešlos uždėti marcipano griežinėlius, kad visiškai uždengtų, paliekant 2 cm kraštą aplink visą tešlą.
5. Ant marcipano sluoksnio užtepti atvėsusią obuolių tyrę, tada kraštą aptepti šiek tiek plaktu kiaušiniu.
6. Antrąjį sluoksniuotos tešlos lapą sulenkite per pusę išilgai, tada atsargiai įpjaukite tešlą nuo sulenktojo krašto link nupjauto krašto kas 1 cm atstumu per visą ilgį, paliekant 2 cm nenupjautą kraštą.
7. Išskleisti supjaustytą tešlą ir dėti ją tiksliai ant obuoliais uždengtos tešlos, tada pirštais suspausti kraštus, kad kraštai suliptų.
8. Nupjauti tešlos kraštus ir aptepti viršutinį obuolių sluoksnį likusiu plaktu kiaušiniu. Pabarstyti viršų ruduoju cukrumi ir kepti orkaitėje 25-30 min, kol tešla iškils ir taps traški bei aukso spalvos.
9. Leisti šiek tiek atvėsti prieš patiekiant ir patiekti plakta grietinėle.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BandelėsobuoliaiSluoksniuota tešla

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokosinės krevetės
Receptai

Kokosinės krevetės – romantiškai vakarienei

2025-06-26
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
Receptai

Šiltos bulvių salotos su ridikėliais

2025-06-05
Šiems patiekalams šaltą vandenį naudoti – klaida! Sužinokite kodėl
Naudinga

Šiems patiekalams jokiu būdu nenaudokite šalto vandens!

2025-06-05
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Desertai

Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais

2025-07-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?