ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Desertai

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais – sužavės kiekvieną saldumynų mėgėją. Traški sluoksniuota tešla, minkštas obuolių tyrė ir aromatingas marcipanas sukuria nuostabų skonį, o karamelizuota tešla tampa auksinė ir traški.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais: receptas

Puikiai tiks užbaigiant ilgą dieną ar tiesiog mėgavimuisi su puodeliu arbatos.

Ingredientai:

  • 750 g obuolių (svoris išvalytų)
  • 50-75 g cukraus
  • 25 g sviesto
  • 500 g sviestinės sluoksniuotos tešlos lakštų
  • 250 g natūralaus marcipano (pjaustyto riekelėmis)
  • 2 kiaušinių tryniai (lengvai paplakti)
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 200 g grietinėlės (riebios)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytus obuolius, 50 g cukraus, sviestą ir 3 valg. š. vandens į puodą ir kaitinti vidutinėje temperatūroje. Užvirinti mišinį, gerai pamaišyti, tada uždengti ir sumažinti kaitrą, kad mišinys lengvai virtų. Virti 3-5 min, arba kol obuoliai suminkštės.
3. Nuimti dangtį ir gerai išmaišyti, tada virti dar 2-3 min, arba kol obuoliai visiškai pavirs į tyrę. Tuomet puodą patraukti nuo kaitros ir leisti atvėsti.
4. Ant lengvai sviestu pateptos kepimo skardos išdėlioti vieną sluoksnį sluoksniuotos tešlos. Ant tešlos uždėti marcipano griežinėlius, kad visiškai uždengtų, paliekant 2 cm kraštą aplink visą tešlą.
5. Ant marcipano sluoksnio užtepti atvėsusią obuolių tyrę, tada kraštą aptepti šiek tiek plaktu kiaušiniu.
6. Antrąjį sluoksniuotos tešlos lapą sulenkite per pusę išilgai, tada atsargiai įpjaukite tešlą nuo sulenktojo krašto link nupjauto krašto kas 1 cm atstumu per visą ilgį, paliekant 2 cm nenupjautą kraštą.
7. Išskleisti supjaustytą tešlą ir dėti ją tiksliai ant obuoliais uždengtos tešlos, tada pirštais suspausti kraštus, kad kraštai suliptų.
8. Nupjauti tešlos kraštus ir aptepti viršutinį obuolių sluoksnį likusiu plaktu kiaušiniu. Pabarstyti viršų ruduoju cukrumi ir kepti orkaitėje 25-30 min, kol tešla iškils ir taps traški bei aukso spalvos.
9. Leisti šiek tiek atvėsti prieš patiekiant ir patiekti plakta grietinėle.

Taip pat skaitykite

Jūros gėrybių troškinys
Jūros gėrybių troškinys
2025-08-18
Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
2025-07-14
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai
2025-06-13
Keksiukai be kvietinių miltų
Keksiukai be kvietinių miltų – minkšti ir drėgni
2025-08-13

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BandelėsobuoliaiSluoksniuota tešla

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Minimalizmas 2025.
Gyvenimas

Minimalizmas 2025-aisiais. Pradėkite keisti gyvenimo būdą atsikratydami šių 9 dalykų

Kaip pjaustyti svogūnus: trys skirtingi metodai
Gyvenimas

Kaip pjaustyti svogūnus: trys skirtingi metodai

Vaikščiojimas basomis, pasak ortopedų, tinka ne kiekvienam
Sveikata ir grožis

Vaikščiojimas basomis, pasak ortopedų, tinka ne kiekvienam

Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės
Sveikata ir grožis

 Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės

Žalumynų laikymas: kaip prailginti jų šviežumą iki 4 savaičių?
Gyvenimas

Žalumynų laikymas: kaip prailginti jų šviežumą iki 4 savaičių?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?