ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra
Receptai

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-23
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra – tai gardus, lengvai pikantiškas užkandis, kuriame dera traški tekstūra ir sodrus skonis.

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra: receptas

Lazdelės ne tik puošia stalą, bet ir gali tampti tikru akcentu bet kokioje šventėje ar jaukiame susitikime.

Ingredientai:

  • 375 g sluoksniuotos tešlos (atšildytos)
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 12 griežinėlių chorizo dešros
  • 1 arb. š. džiovintų raudonųjų čili dribsnių
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Perkelti sluoksniuotą tešlą ant kepimo skardos, kad ilgiausias kraštas būtų priešais.
3. Ant dešinės tešlos pusės pabarstyti tarkuoto sūrio. Ant viršaus sudėti 10-12 griežinėlių chorizo ir pabarstyti čili dribsniais. Likusią tešlos pusę užlenkti ant viršaus ir rankomis lengvai prispausti.
4. Pasukti tešlą 45 laipsniais, kad ji būtų viduryje kepimo popieriaus. Lengvai pakočioti kočėlu, kad kraštai suliptų.
5. Supjaustyti tešlą 1 cm pločio juostelėmis ir kiekvieną susukti 4-5 kartus. Aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje 15-20 min, kol iškils ir taps auksinės spalvos.
6. Išimti iš orkaitės ir palikti ataušti ant grotelių.

Taip pat skaitykite

Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai
Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai: gardus skanėstas
2025-08-10
Pomidorinė makaronų sriuba su kokosų pienu
Pomidorinė makaronų sriuba su kokosų pienu
2025-08-11
Šokolado padažas
Šokolado padažas – desertams pagardinti
2025-11-05
Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
2025-06-21

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Keptos lazdelėsSluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešraTešlos lazdelėsužkandžiaiUžkandžiai su sūriu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

išvalykite balkono plyteles: purvas ir žiedadulkės ištirps tiesiog akimirksniu!
Gyvenimas

Vasaros pabaigoje išvalykite balkono plyteles: purvas ir žiedadulkės ištirps tiesiog akimirksniu!

Žalioji arbata: jos nauda ir galimi pavojai sveikatai
Sveikata ir grožis

Žalioji arbata: jos nauda ir galimi pavojai sveikatai

Gydytoja perspėjo apie pavojus, kylančius persivalgius vyšnių
Sveikata ir grožis

Gydytoja perspėjo apie pavojus, kylančius persivalgius vyšnių

Kaip teisingai naudoti dezodorantą: kiek, kada ir ką žinoti
Sveikata ir grožis

Kaip teisingai naudoti dezodorantą: kiek, kada ir ką svarbu žinoti, kad nepakenktumėte odai

Bulvės Indijos stiliumi
Bulvių patiekalai

Bulvės Indijos stiliumi

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?