ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sodos duona – jokio ilgo kildinimo, o skonis pasakiškas
Receptai

Sodos duona – jokio ilgo kildinimo, o skonis pasakiškas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Sodos duona – tai puikus pasirinkimas norint mėgautis namuose kepta duona, kuri tiks tiek kasdieniams patiekalams, tiek ypatingoms akimirkoms. Naudojant pilno grūdo miltus ir avižų dribsnius, ši duona yra ne tik skani, bet ir maistinga.

Sodos duona
Sodos duona

Sodos duona: receptas

Itin paprastas duonos paruošimas, nereikalaujantis ilgo laukimo, kol tešla pakils. Galima įmaišyti mėgstamas sėklas ar netgi tokius priedus kaip razinos ar riešutai.

Ingredientai:

  • 75 g miltų
  • 100 g pilno grūdo miltų
  • 25 g avižų
  • 1½ arb. š. cukraus
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. sodos
  • 2 valg. š. linų sėmenų (arba sezamo ar saulėgrąžų sėklų)
  • 175 ml natūralaus jogurto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros. Ištiesti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, pilno grūdo miltus, avižas, cukrų, druską, sodą ir linų sėmenis.
3. Įdėti didžiąją dalį jogurto ir išmaišyti, kol gausis minkštą tešlą. Jei tešla per sausa, įdėti dar šiek tiek jogurto.
4. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti kelias minutes, kol tešla taps lygi.
5. Suformuoti apvalų kepalą ir dėti jį į kepimo skardą.
6. Šiek tiek suploti ranka, tada ant viršaus padaryti gilų kryžių peiliu. Įsitikinti, kad įpjauta beveik iki dugno, kad vidurys iškeptų visiškai.
7. Kepti įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Iškepusią duoną perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.

Taip pat skaitykite

Desertas su obuoliais
Tiesiog sutarkuoju 4 obuolius į kepimo skardą ir užpilu tešla: tai – tikrai skaniausias desertas!
2025-09-13
Rikotos sumuštinis su persiku ir prosciutto kumpiu: idėja pusryčiams
Rikotos sumuštinis su persiku ir prosciutto kumpiu: idėja pusryčiams
2025-07-09
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
2025-07-11
Bazinis gardžių blynų receptas
Bazinis gardžių blynų receptas
2025-08-28

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:duonakepiniaiMiltiniai patiekalaiSoda

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

8 italų įpročiai, padedantys išlaikyti puikią formą: patarimai kiekvienai dienai
Sveikata ir grožis

8 italų įpročiai, padedantys išlaikyti puikią formą: patarimai kiekvienai dienai

Aleksitimija: kai emocijoms pritrūksta žodžių
Gyvenimas

Aleksitimija: kai emocijoms pritrūksta žodžių

Pozityvus rašymas – paprastas būdas pagerinti savijautą
Sveikata ir grožis

Pozityvus rašymas – paprastas būdas pagerinti emocinę savijautą ir gyvenimo kokybę

Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas, geriausia kuo galima pagardinti mėsą.
Naudinga

Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas – geriausia, kuo galima pagardinti keptą mėsą

Kaip išvengti treniruočių praleidinėjimo ir išlaikyti motyvaciją
Gyvenimas

Kaip išvengti treniruočių praleidinėjimo ir išlaikyti motyvaciją

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?