Sodrus šokoladainis su padažu – tai sodraus skonio, drėgnas ir intensyviai šokoladinis desertas, praturtintas prinokusių bananų saldumu.
Sodrus šokoladainis su padažu: receptas
Idealiai tinka patiekti šaltuoju metų laiku ar ypatingomis progomis, kai norisi tikro saldumo komforto.
Ingredientai:
Romo ir razinų padažui:
- 100 g razinų
- 50 ml romo (arba brendžio)
- 100 g sviesto
- 100 g šviesaus rudojo cukraus
- ½ arb. š. jūros druskos
- 100 g grietinėlės (riebios)
Šokoladainiui: - 100 g sviesto
- 250 g cukraus
- 75 g auksaspalvio sirupo (arba medaus)
- 275 g juodojo šokolado
- 4 kiaušiniai
- 2 bananai
- 70 g kvietinių miltų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Padažui paruošti razinas užpilti romu ir palikti mirkti mažame dubenėlyje 2-3 val.
2. Šokoladainiui įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištepti kepimo formą (15×10 cm) arba keturis atskirus indelius sviestu.
3. Sviestą, cukrų ir sirupą ištirpinti puode ir kaitinti kol masė ims burbuliuoti. Nukelti nuo kaitros, suberti šokoladą ir maišykite kol ištirps. Įmušti kiaušinius, gerai išplakti iki vientisos masės, tuomet sudėti trintus bananus. Suberti miltus ir gerai išmaišyti.
4. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti 25-30 min. Ištraukus kepinys bus dar šiek tiek minkštas.
5. Padažui mažame puode užvirinti sviestą, cukrų ir druską, virti apie 2 min. Nukelti nuo kaitros, supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti. Įmaišyti romą su razinomis. Kol padažas dar šiltas, užpilti jį ant šokoladainio ir palikti pastovėti 10 min prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.