ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Šokoladinė tarta su kava
Desertai

Šokoladinė tarta su kava

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-22
Komentarų: 0
4 min. skaitymo

Šokoladinė tarta su kava – tai išskirtinio skonio desertas, kuriame dera sodrus šokolado saldumas ir lengvas kavos aromatas.

Šokoladinė tarta su kava
Šokoladinė tarta su kava

Šokoladinė tarta su kava: receptas

Elegantiška išvaizda ir rafinuotas skonis paverčia šį kepinį tikra šventės puošmena.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 175 g kvietinių miltų
  • 40 g kakavos miltelių
  • 80 g cukraus pudros
  • 140 g sviesto (supjaustyto kubeliais)
  • 2 kiaušinių tryniai

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Žuvų piršteliai
Žuvų piršteliai – kartą pasigaminę, pirktinių nebenorėsite
2025-07-07
Lietiniai blynai su šokoladu
Lietiniai blynai su šokoladu – saldūs pusryčiai smaližiams
2025-08-29
Sėklų duona, nauda organizmui ir kaip pasigaminti?
Sėklų duona: skanus ir sveikas pasirinkimas
2025-07-15
Tortellini sviesto padaže
Tortellini sviesto padaže – paprasta ir gardu
2025-08-27
  • 750 g pieniško šokolado
  • 260 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 120 ml likerio „Amaretto“

Viršui:

  • 200 g blanširuotų migdolų
  • 250 g smulkaus cukraus
  • 100 g tamsiojo šokolado (smulkiai sutarkuoto)
  • 75 g kavos pupelių

Kavos kremui:

  • 1 valg. š. tirpios kavos granulių (ištirpintų 1 valg. š. verdančio vandens)
  • 3 valg. š. kavos likerio
  • 200 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 50 g smulkaus cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai persijoti miltus, kakavos miltelius ir cukraus pudrą į dubenį. Sudėti sviestą ir pirštais sutrinti kol masė primins trupinius. Sudėti kiaušinių trynius ir užminkyti tešlą. Jei ji atrodo per sausa – įpilti truputį ledinio vandens. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą bent valandai pailsėti.
2. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros.
3. Kai tešla pailsės, lengvai pabarstyti miltais stalviršį ir iškočioti tešlą į monetos storio apskritimą. Perkelti tešlą ant tartos formos ir atsargiai prispausti, kad gerai priliptų prie kraštų. Ant tešlos uždėti kepimo popieriaus ir suberti kepimo pupeles arba nevirtus ryžius. Tartą dėti ant skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje 25 min.
4. Atsargiai nuimti kepimo popierių su pupelėmis ir kepti dar 10-20 min, kol pagrindas atrodys sausas. Išimti tartą iš orkaitės ir leisti atvėsti. Atvėsus, apipjaustyti kraštus, kad būtų tvarkingi.
5. Įdarui sulaužyti pienišką šokoladą ir sudėti į dubenį virš vos verdančio vandens puodo (dubenėlis neturi liesti vandens). Kai šokoladas ištirps, nukelti nuo kaitros.
6. Puode ant vidutinės kaitros užvirinti grietinėlę su amareto likeriu. Supilti grietinėlės mišinį ant ištirpusio šokolado ir viską gerai išplakti. Supilti įdarą į iškeptą pagrindą, palikti atvėsti iki kambario temperatūros, tada dėti į šaldytuvą 30 min arba kol sustings.
7. Viršui įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Migdolus sudėti ant kepimo skardos ir kepti 8-10 min, kol jie šiek tiek paskrus ir paruduos. Išimkite iš orkaitės ir kelias minutes atvėsinti. Skardą ar lėkštę iškloti kepimo popieriumi.
Į puodą supilti cukrų ir 50 ml vandens, dėti ant vidutinės kaitros ir kaitinti kol cukrus pradės gelsti. Suberti migdolus ir maišykite kol cukrus juos padengs ir susidarys matinė, apšerkšnijusi plutelė. Perkelti migdolus ant paruoštos skardos ar lėkštės ir palikti atvėsti. Visiškai atvėsusius migdolus stambiai supjaustyti.
8. Kavos kremui paruošti dideliame dubenyje sumaišyti ištirpintą kavą su kavos likeriu iki vientisos pastos ir suberti cukrų. Supilti grietinėlę ir išplakti iki standžių putų (tik neperplakti). Uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve iki naudojimo.
9. Patikrinti ar tartos įdaras sustingęs. Jei ne, palaikyti dar 20 minučių šaldytuve. Kai sustings, apibarstyti tarkuotu šokoladu, užberti kavos pupelėmis ir apšerkšnijusiais migdolais. Patiekti su plaktu kavos kremu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaiDesertai su kavakepiniaiŠokoladinė tarta su kavaŠokoladiniai desertaiTartaTartaletė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Neišmeskite vyno kamščių, šis panaudojimo būdas jus nustebins
Gyvenimas

Neišmeskite vyno kamščių, šis panaudojimo būdas jus nustebins

Veidas po vasaros pasipuošė pigmentinėmis dėmėmis? Štai, kas gali padėti
Sveikata ir grožis

Veidas po vasaros pasipuošė pigmentinėmis dėmėmis? Štai, kas gali padėti

Nepastebima raumenų grupė, dėl kurios gali skaudėti nugarą, kelius ir net čiurnas.
Sveikata ir grožis

Nepastebima raumenų grupė, dėl kurios gali skaudėti nugarą, kelius ir net čiurnas. Ką daryti nedelsiant?

Kaip teisingai kepti žuvį: klaidos, kurių reikėtų vengti
Naudinga

Kaip teisingai kepti žuvį: klaidos, kurių reikėtų vengti

Neįprastas derinys: patiekalas iš cukinijų ir avižinių dribsnių
Receptai

Neįprastas derinys: patiekalas iš cukinijų ir avižinių dribsnių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?