Šokoladinė tarta su kava – tai išskirtinio skonio desertas, kuriame dera sodrus šokolado saldumas ir lengvas kavos aromatas.

Šokoladinė tarta su kava: receptas
Elegantiška išvaizda ir rafinuotas skonis paverčia šį kepinį tikra šventės puošmena.
Ingredientai:
Tešlai:
- 175 g kvietinių miltų
- 40 g kakavos miltelių
- 80 g cukraus pudros
- 140 g sviesto (supjaustyto kubeliais)
- 2 kiaušinių tryniai
Įdarui:
- 750 g pieniško šokolado
- 260 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 120 ml likerio „Amaretto“
Viršui:
- 200 g blanširuotų migdolų
- 250 g smulkaus cukraus
- 100 g tamsiojo šokolado (smulkiai sutarkuoto)
- 75 g kavos pupelių
Kavos kremui:
- 1 valg. š. tirpios kavos granulių (ištirpintų 1 valg. š. verdančio vandens)
- 3 valg. š. kavos likerio
- 200 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 50 g smulkaus cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tešlai persijoti miltus, kakavos miltelius ir cukraus pudrą į dubenį. Sudėti sviestą ir pirštais sutrinti kol masė primins trupinius. Sudėti kiaušinių trynius ir užminkyti tešlą. Jei ji atrodo per sausa – įpilti truputį ledinio vandens. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą bent valandai pailsėti.
2. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros.
3. Kai tešla pailsės, lengvai pabarstyti miltais stalviršį ir iškočioti tešlą į monetos storio apskritimą. Perkelti tešlą ant tartos formos ir atsargiai prispausti, kad gerai priliptų prie kraštų. Ant tešlos uždėti kepimo popieriaus ir suberti kepimo pupeles arba nevirtus ryžius. Tartą dėti ant skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje 25 min.
4. Atsargiai nuimti kepimo popierių su pupelėmis ir kepti dar 10-20 min, kol pagrindas atrodys sausas. Išimti tartą iš orkaitės ir leisti atvėsti. Atvėsus, apipjaustyti kraštus, kad būtų tvarkingi.
5. Įdarui sulaužyti pienišką šokoladą ir sudėti į dubenį virš vos verdančio vandens puodo (dubenėlis neturi liesti vandens). Kai šokoladas ištirps, nukelti nuo kaitros.
6. Puode ant vidutinės kaitros užvirinti grietinėlę su amareto likeriu. Supilti grietinėlės mišinį ant ištirpusio šokolado ir viską gerai išplakti. Supilti įdarą į iškeptą pagrindą, palikti atvėsti iki kambario temperatūros, tada dėti į šaldytuvą 30 min arba kol sustings.
7. Viršui įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Migdolus sudėti ant kepimo skardos ir kepti 8-10 min, kol jie šiek tiek paskrus ir paruduos. Išimkite iš orkaitės ir kelias minutes atvėsinti. Skardą ar lėkštę iškloti kepimo popieriumi.
Į puodą supilti cukrų ir 50 ml vandens, dėti ant vidutinės kaitros ir kaitinti kol cukrus pradės gelsti. Suberti migdolus ir maišykite kol cukrus juos padengs ir susidarys matinė, apšerkšnijusi plutelė. Perkelti migdolus ant paruoštos skardos ar lėkštės ir palikti atvėsti. Visiškai atvėsusius migdolus stambiai supjaustyti.
8. Kavos kremui paruošti dideliame dubenyje sumaišyti ištirpintą kavą su kavos likeriu iki vientisos pastos ir suberti cukrų. Supilti grietinėlę ir išplakti iki standžių putų (tik neperplakti). Uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve iki naudojimo.
9. Patikrinti ar tartos įdaras sustingęs. Jei ne, palaikyti dar 20 minučių šaldytuve. Kai sustings, apibarstyti tarkuotu šokoladu, užberti kavos pupelėmis ir apšerkšnijusiais migdolais. Patiekti su plaktu kavos kremu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.