ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
Desertai

Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-21
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu

Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu – šis elegantiškas desertas sujungia klasikinį šokolado ir apelsino duetą viename subtiliame pyrage.

Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu: receptas

Lengvai drėgnas pyragas idealiai tinka ypatingoms progoms ar pasilepinimui namuose.

Ingredientai:

Tešlai

  • 100 g miltų, plius papildomai pabarstymui
  • 50 g cukraus pudros
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio trynys

Šokoladiniam įdarui

Taip pat skaitykite

Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino
Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino
2025-08-27
Svieste kepta kiaušinienė ir kitos kiaušinių paruošimo gudrybės
Svieste kepta kiaušinienė ir kitos kiaušinių paruošimo gudrybės
2025-09-05
Rikotos ledai su pistacijomis
Rikotos ledai su pistacijomis – švelnaus skonio receptas
2025-08-04
Barbekiu vištienos šlaunelės
Barbekiu vištienos šlaunelės
2025-09-01
  • 75 g sviesto
  • 115 g juodojo šokolado (ne daugiau kaip 60 % kakavos)
  • 115 g auksinio smulkinto cukraus
  • 55 g miltų
  • 4 kiaušiniai

Apelsininiam įdarui

  • 25 g sviesto
  • 50 g baltojo šokolado
  • 1 apelsino smulkiai tarkuota žievelė
  • 35 g auksinio smulkinto cukraus
  • 25 g miltų
  • 2 kiaušinių tryniai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištepti 23 cm banguoto krašto tartos kepimo formą sviestu.
2. Tešlai paruošti suberti miltus, cukraus pudrą ir sviestą į virtuvinio kombaino indą ir plakti, kol mišinys primins smulkius džiūvėsėlius. Įdėti kiaušinio trynį ir šaukštą šalto vandens, maišyti kol susiformuos minkšta tešla.
3. Apvynioti tešlą maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą maždaug 30 min.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros (arba 180 C su ventiliatoriumi).
4. Pabarstyti darbastalį miltais ir iškočioti atvėsintą tešlą į apskritimą, maždaug 5 cm didesnį už kepimo formą.
Iškloti formą tešla. Atvėsinti 15 min.
5. Subadyti pagrindą šakute, iškloti kepimo popieriumi ar folija ir pripildyti kepimo pupelėmis. Kepkite „aklai“ 10 min, kol tešla taps šviesiai auksinės spalvos. Nuimti popierių ir pupeles, grąžinti pagrindą į orkaitę dar 5–7 min, kol bus iškepęs.
6. Šokoladiniam įdarui paruošti ištirpinti sviestą ir šokoladą karščiui atspariame dubenyje virš silpnai verdančio vandens garų. Nuimti nuo kaitros, įmaišyti cukrų ir miltus. Po vieną įmušti kiaušinius ir palikti pastovėti.
7. Apelsininiam įdarui ištirpinti sviestą ir baltąjį šokoladą taip pat virš vandens garų. Nuimti nuo kaitros, įmaišyti tarkuotą apelsino žievelę, cukrų ir miltus. Po vieną įplakti kiaušinių trynius ir supilti masę į ąsotėlį.
8. Padėti iškeptą tešlos pagrindą ant kepimo skardos. Supilti šokolado masę. Apelsininį įdarą užlašinti arba išpilstyti viršuje, kad susidarytų sūkurio efektas. Norint dar labiau išmarginti, galima perbraukti per paviršių pagaliuku.
9. Kepti 10–12 min, kol kraštai sutvirtės, o vidurys dar šiek tiek virpės.
10. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti. Galima papildomai papuošti šviežiomis uogomis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ApelsinaiDesertai su apelsinaisDesertai su šokoladuŠokoladiniai desertaiTartaletė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar naudojate daugkartinę gertuvę? Nauji tyrimai kelia nerimą
Sveikata ir grožis

Ar naudojate plastikinę daugkartinę gertuvę? Nauji tyrimai kelia nerimą

Mokslininkai atskleidė, kaip sumažinti demencijos riziką
Sveikata ir grožis

Mokslininkai atskleidė, kaip sumažinti demencijos riziką: įtraukite šį produktą

10 frazių, kurias išgirdusi moteris turėtų iškart nutraukti santykius
Gyvenimas

10 frazių, kurias išgirdusi moteris turėtų iškart nutraukti santykius

Netikėta pagalba padėjo berniukui išspręsti matematikos namų darbus
Gyvenimas

Netikėta pagalba: policininkas išgelbėjo berniuką nuo matematinių problemų

Kam skirta gintaro rūgštis ir kur ją galima panaudoti sode?
Sodas ir daržas

Kam skirta gintaro rūgštis ir kur ją galima panaudoti sode?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?