ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai
Desertai

Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai – tai kremiškas, lengvas ir tirpstantis desertas, kuriame dera švelnus šokolado saldumas ir skrudintų riešutų aromatas.

Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai
Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai

Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai: receptas

Šis desertas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingai progai.

Ingredientai:

  • 200 g šokoladinio lazdyno riešutų kremo
  • 50 ml pieno
  • 600 ml grietinėlės (35 % riebumo)
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 3 valg. š. cukraus pudros
  • 100 g skrudintų kapotų lazdyno riešutų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti šokoladinį lazdyno riešutų kremą į dubenį kartu su pienu ir pašildyti mikrobangų krosnelėje, kas 10 sek pamaišant, kol masė taps skysta ir tiršta, bet ne karšta. Tai neturėtų užtrukti ilgiau nei 20 seku. Palikti atvėsti.
2. Supilti grietinėlę į didelį dubenį, suberti kukurūzų krakmolą ir cukraus pudrą, ir pradėti plakti. Kai tik masė pradės tirštėti, supilti šokoladinį lazdyno riešutų kremą ir toliau plakti, kol susiformuos standžios viršūnėlės.
3. Įmaišyti lazdyno riešutus (palikti vieną šaukštą papuošimui), tada šaukštu sudėti į indelius.
4. Patiekti pabarsčius papildomais lazdyno riešutais.

Taip pat skaitykite

Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
2025-10-08
Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai
Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai
2025-06-05
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
2025-09-17
Žuvų piršteliai
Žuvų piršteliai – kartą pasigaminę, pirktinių nebenorėsite
2025-07-07

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaiPutėsiaiŠokoladiniai desertaiŠokoladiniai putėsiaiŠokoladiniai riešutų kremo putėsiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ženklai išduodantys, kad kiaušiniai nebetinkami vartoti
Gyvenimas

Ženklai, išduodantys, jog kiaušiniai nebetinkami vartoti

Orkaitėje kepti vištienos suktinukai su sūriu ir kumpiu
Mėsos patiekalai

Orkaitėje kepti vištienos suktinukai su sūriu ir kumpiu

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
Receptai

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais

Šiems patiekalams šaltą vandenį naudoti – klaida! Sužinokite kodėl
Naudinga

Šiems patiekalams jokiu būdu nenaudokite šalto vandens!

Programėlės, kurių savo telefone geriau neturėti.
IT naujienos

Programėlės, kurių savo telefone geriau neturėti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?