Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai – tai kremiškas, lengvas ir tirpstantis desertas, kuriame dera švelnus šokolado saldumas ir skrudintų riešutų aromatas.

Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai: receptas
Šis desertas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingai progai.
Ingredientai:
- 200 g šokoladinio lazdyno riešutų kremo
- 50 ml pieno
- 600 ml grietinėlės (35 % riebumo)
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 3 valg. š. cukraus pudros
- 100 g skrudintų kapotų lazdyno riešutų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti šokoladinį lazdyno riešutų kremą į dubenį kartu su pienu ir pašildyti mikrobangų krosnelėje, kas 10 sek pamaišant, kol masė taps skysta ir tiršta, bet ne karšta. Tai neturėtų užtrukti ilgiau nei 20 seku. Palikti atvėsti.
2. Supilti grietinėlę į didelį dubenį, suberti kukurūzų krakmolą ir cukraus pudrą, ir pradėti plakti. Kai tik masė pradės tirštėti, supilti šokoladinį lazdyno riešutų kremą ir toliau plakti, kol susiformuos standžios viršūnėlės.
3. Įmaišyti lazdyno riešutus (palikti vieną šaukštą papuošimui), tada šaukštu sudėti į indelius.
4. Patiekti pabarsčius papildomais lazdyno riešutais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.