Šokoladinis pudingas kreminiu vidumi – tai sodrus, intensyvaus šokolado skonio desertas, pasižymintis minkštu išoriniu sluoksniu ir tirpstančiu, šiltu šokoladiniu centru.
Šokoladinis pudingas kreminiu vidumi: receptas
Patiektas šis skanumynas yra tikras saldžių akimirkų favoritas ir puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek jaukiam pasilepinimui.
Ingredientai:
- 85 g cukraus
- 150 g sviesto
- 150 g juodojo šokolado (70 % kakavos)
- 3 kiaušinių tryniai
- 3 kiaušiniai
- 1 valg. š. kvietinių miltų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Patepti keturis mažus indelius kepimui.
2. Sudėti cukrų, sviestą ir šokoladą į karščiui atsparų dubenį virš lengvai verdančio vandens puodo.
3. Lėtai kaitinti, kol sviestas ir šokoladas ištirps, tada nukelti nuo kaitros.
4. Plakti kol masė taps vientisa.
5. Įmaišyti kiaušinių trynius ir visus kiaušinius, gerai išplakti.
6. Atsargiai įmaišyti miltus.
7. Supilti masę į formeles ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 20-25 min.
8. Išimti iš šaldytuvo, pastatyti ant kepimo skardos ir iškart dėti į orkaitę. Kepti 8-9 min.
9. Pailsinti minutę ar dvi, tada apversti ant atskirų lėkštelių.
10. Patiekti su šaukštu riebios grietinėlės, jei norisi.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.