ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
Desertai

Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų

Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų – tobulas pasirinkimas mėgstantiems sodrų ir intensyvų šokolado skonį. Su švelnia tekstūra, kuri tirpsta burnoje ir subtiliu šokolado glazūros sluoksniu, pyragas sužavės visus, kurie vertina klasikinius desertus.

Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų: receptas

Patiekus su šokolado glazūra, tortas įgauna dar daugiau šilumos ir skonio, todėl tai tikrai nuostabus pasirinkimas bet kokiai progai.

Ingredientai:

  • 250 g tamsaus šokolado
  • 210 g sviesto
  • 250 g cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • 75 g maltų migdolų

    Šokolado glazūrai:
  • 200 g tamsaus šokolado
  • 50 ml pieno
  • 75 g sviesto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros.
2. Ištepti sviestu 23 cm skersmens kekso formos (arba atsegamos formos) kraštus ir iškloti dugną kepimo popieriumi. 3. Sudėti šokoladą, sviestą ir cukrų į dubenį ir jį padėti virš puodo su verdančiu vandeniu. Svarbu, kad dubuo nesiliestų su vandeniu. Maišyti kol mišinys taps lygus ir ištirps.
4. Nuimti nuo kaitros ir leisti šiek tiek atvėsti. Įmušti kiaušinius ir įmaišyti maltus migdolus.
5. Supilti mišinį į kekso formą ir kepti apie 45 min, kol vidurys bus tvirtas. Leisti atvėsti formoje.
6. Šokolado glazūrai paruošti sudėti šokoladą, pieną ir sviestą į dubenį ir jį dėti virš puodo su verdančiu vandeniu, tačiau įsitikinti, kad dubuo nesiliestų su vandeniu. Ištirpinti visus ingredientus ir maišyti kol mišinys taps lygus. Leisti atvėsti maždaug 10 min, kol glazūra šiek tiek sutirštės (nedėti indo į šaldytuvą, nes glazūra praras blizgesį).
7. Išimti atvėsusį keksą iš formos ir perkelti ant lėkštės, supilti glazūrą ant viršaus, leisti jai nutekėti ant šonų.

Taip pat skaitykite

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
2025-08-08
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu: skanu ir sveika
2025-06-19
Česnakinė duona su sūriu
Česnakinė duona su sūriu
2025-10-17
Krembriulė
Krembriulė – Prancūzijos skonis namuose
2025-11-17

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:pyragasšokoladasšokoladinis pyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
Desertai

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru

Savidulkės daržovės, kurias rekomenduojama sodinti vienas šalia kitų
Sodas ir daržas

Savidulkės daržovės, kurias rekomenduojama sodinti vienas šalia kitų

Ar vasarą plaukai auga greičiau? Mokslas atskleidžia, kas slypi po saulės spinduliais
Sveikata ir grožis

Ar vasarą plaukai auga greičiau? Mokslas atskleidžia, kas slypi po saulės spinduliais

Cukraus pakaitalai. Natūralūs ir dirbtiniai saldikliai ir jų rizika
Sveikata ir grožis

Cukraus pakaitalai – rizika apie kurią niekas nekalba

Sumaišykite avižinius dribsnius su obuoliais ir iškepkite patį skaniausią sezono pyragą!
Desertai

Sumaišykite avižinius dribsnius su obuoliais ir iškepkite patį skaniausią sezono pyragą!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?