Šokoladinis riešutų sviestas – gardus ir natūralus desertas, puikiai tinkantis tepti ant skrebučio, dėti į košes ar naudoti kepiniams.

Šokoladinis riešutų sviestas: receptas
Šio sviesto tekstūra kreminė, o skonis subalansuotas – švelniai saldus, su sodriu kakavos ir riešutų poskoniu.
Ingredientai:
- 200 g švelnaus riešutų sviesto
- 100 g cukraus pudros
- 50 g kakavos miltelių
- ⅛ a. š. smulkios jūros druskos
- 2-4 valg. š. skrudintų žemės riešutų aliejaus (ar tiek, kiek reikia)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelį dubenį sudėti riešutų sviestą, cukraus pudrą, kakavos miltelius, druską ir 1 valg. š. aliejaus.
2. Maišykite elektriniu plaktuvu kol ingredientai susijungs.
3. Pamažu įmaišyti tiek likusio aliejaus, kiek reikia, kad gautųsi norimos konsistencijos šokoladinį užtepas (šaldytuve jis šiek tiek sutvirtės).
4. Užtepas sandariame stiklainyje šaldytuve išsilaiko iki 2 savaičių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.