Šokoladinis sausainis keptuvėje – tai švelniai karamelizuoto sviesto ir rudojo cukraus desertas su minkštu, lipniu vidumi ir traškiu pagrindu.

Šokoladinis sausainis keptuvėje: receptas
Puikiai tinka mėgautis šiltu, patiekiant su ledais ar stikline pieno – tikras komfortiškas desertas dalintis arba pasimėgauti vienam.
Ingredientai:
- 150 g sviesto
- 160 g rudojo cukraus
- 1 kiaušinis
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto
- ½ arb. š. migdolų ekstrakto
- 225 g kvietinių miltų
- ½ arb. š. sodos
- ½ arb. š. druskos
- 200 g šokolado gabalėlių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kaitinti nedidelę, storadugnę keptuvę, maždaug 23 cm skersmens, ant vidutinės-silpnos kaitros. Sudėti sviestą ir leisti jam ištirpti, tada suberti cukrų ir maišyti kol jis ištirps. Nuimti nuo kaitros ir leisti šiek tiek atvėsti.
2. Kol sviestas vėsta, lengvai išplakti kiaušinį dubenyje ir įmaišyti vanilės bei migdolų ekstraktus.
3. Į sviesto ir cukraus mišinį suberti miltus, maistinę sodą ir druską, tada supilti kiaušinio mišinį. Išmaišyti, kol susidarys vientisa sausainių tešla.
4. Suspausti tešlą keptuvėje ir pabarstyti šokolado gabalėliais.
5. Palikti kepti ant silpnos kaitros 15-20 min. Jei dugnas pradeda svilti, uždengti keptuvę dangčiu 5 min. Turėtų susidaryti traškus pagrindas ir minkštas, lipnus viršus.
6. Leisti sausainiui atvėsti ir sutvirtėti apie 15 min. Skanauti šiltą – puikiai tinka su ledais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.