Šokoladinis tortas su vyšniomis – šis tortas vilioja subtiliu saldumo ir rūgštumo deriniu, kur purūs biskvitai susilieja su gaivia kreminės grietinėlės ir sultingų vyšnių sluoksniais.
Šokoladinis tortas su vyšniomis: receptas
Tai elegantiškas desertas, puikiai tinkantis šventinėms progoms ar ypatingoms akimirkoms, kai norisi pavaišinti svečius ne tik skoniu, bet ir grožiu.
Ingredientai:
- 6 kiaušiniai
- 250 g cukraus
- 100 g miltų
- 60 g kakavos miltelių
- 150 g sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)
- 100 g vyšnių džemo
- 425 g skardinė vyšnių be kauliukų
- 500 ml grietinėlės (riebios)
- 2 valg. š. cukraus pudros
- 100 g tamsaus šokolado (papuošimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi tris 20 cm kepimo formų pagrindus.
2. Dubenyje elektriniu plakikliu plakti kiaušinius su cukrumi, kol masė taps labai šviesi ir puri. Tai užtruks apie 10 min.
3. Kitame dubenyje persijoti miltus ir kakavos miltelius, tada atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę. Maišyti lengvais judesiais,
4. Švelniai supilti atvėsintą ištirpintą sviestą palei indo šoną ir atsargiai įmaišyti.
5. Tolygiai paskirstyti tešlą tarp trijų formų ir kepti 20-25 min. Palikti atvėsti 5 min, tada išimti iš formų, nuimti kepimo popierių ir leisti visiškai atvėsti ant grotelių.
6. Mažame puode pašildyti džemą, kad ištirptų. Atidėti saują konservuotų vyšnių uogas torto viršui, o likusias įmaišyti į džemą. Palikti atvėsti.
7. Plakti grietinėlę su cukraus pudra, kol masė taps standi. Laikyti kremą šaldytuve iki torto surinkimo.
8. Kai biskvitai visiškai atvės, sudėti plaktą grietinėlę į konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu. Ant pirmojo biskvito sluoksnio suformuoti grietinėlės žiedą ir tuomet į vidurį sudėti pusę vyšnių masės. Ant viršaus dėti antrą biskvito sluoksnį ir pakartoti procesą.
9. Ant torto viršaus suformuoti grietinėlės sūkurius, kiekvieną papuošti atidėta vyšnia. Papildomai papuošti smulkintomis šokolado drožlėmis. Šis tortas geriausias valgomas tą pačią dieną, kai pagamintas.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.