Sotus vištienos troškinys – šis receptas sujungia tradicinius prieskonius, daržoves ir vištieną į vieną kvapnų troškinį, kuris maloniai šildo ir stebina skonių įvairove.
Sotus vištienos troškinys: receptas
Tobulas patiekalas šaltoms dienoms, kai norisi jaukaus, naminio, sušildančio patiekalo.
Ingredientai:
- 8 vištienos šlaunelės (be odos)
- 1 arb. š. jūros druskos dribsnių
- 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 valg. š. universalaus prieskonių mišinio
- 5 skiltelės česnako
- 1 arb. š. tamsaus sojų padažo
- 3 valg. š. rudojo cukraus
- ½ raudonosios paprikos
- ½ žalios arba geltonosios paprikos
- 2 laiškiniai svogūnai
- 1 svogūnas
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
- sauja šviežio čiobrelio
- 1 arb. š. aštraus pipirų padažo
- 1 didelis pomidoras
- 2 valg. š. pomidorų kečupo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti vištieną į dubenį ir prie jos sudėti druską, juoduosius pipirus, universalius prieskonius, trintą česnaką, sojų padažą, cukrų, pjaustytas paprikas, smulkintus laiškinius svogūnus ir smulkiai pjaustytą svogūną. Viską gerai išmaišyti, dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti marinuotis šaldytuve bent 30 minučių (arba per naktį, jei įmanoma).
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėti vištienos mišinį ir kepti maždaug po 5 min iš kiekvienos pusės, kol mėsa apskrus.
3. Kukurūzų krakmolą sumaišyti su 500 ml vandens ir supilti į keptuvę. Sudėti čiobrelį, aštrų pipirų padažą, smulkintą pomidorą, kečupą. Gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti apie 30 min, kol vištiena suminkštės ir pilnai iškeps.
4. Patiekti su mėgstamais garnyrais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.