ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sotus vištienos troškinys
Mėsos patiekalai

Sotus vištienos troškinys

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sotus vištienos troškinys
Sotus vištienos troškinys

Sotus vištienos troškinys – šis receptas sujungia tradicinius prieskonius, daržoves ir vištieną į vieną kvapnų troškinį, kuris maloniai šildo ir stebina skonių įvairove.

Sotus vištienos troškinys: receptas

Tobulas patiekalas šaltoms dienoms, kai norisi jaukaus, naminio, sušildančio patiekalo.

Ingredientai:

  • 8 vištienos šlaunelės (be odos)
  • 1 arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 valg. š. universalaus prieskonių mišinio
  • 5 skiltelės česnako
  • 1 arb. š. tamsaus sojų padažo
  • 3 valg. š. rudojo cukraus
  • ½ raudonosios paprikos
  • ½ žalios arba geltonosios paprikos
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 1 svogūnas
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • sauja šviežio čiobrelio
  • 1 arb. š. aštraus pipirų padažo
  • 1 didelis pomidoras
  • 2 valg. š. pomidorų kečupo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti vištieną į dubenį ir prie jos sudėti druską, juoduosius pipirus, universalius prieskonius, trintą česnaką, sojų padažą, cukrų, pjaustytas paprikas, smulkintus laiškinius svogūnus ir smulkiai pjaustytą svogūną. Viską gerai išmaišyti, dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti marinuotis šaldytuve bent 30 minučių (arba per naktį, jei įmanoma).
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėti vištienos mišinį ir kepti maždaug po 5 min iš kiekvienos pusės, kol mėsa apskrus.
3. Kukurūzų krakmolą sumaišyti su 500 ml vandens ir supilti į keptuvę. Sudėti čiobrelį, aštrų pipirų padažą, smulkintą pomidorą, kečupą. Gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti apie 30 min, kol vištiena suminkštės ir pilnai iškeps.
4. Patiekti su mėgstamais garnyrais.

Taip pat skaitykite

Bulguras – sveikatai naudingas supermaistas ir skanus garnyras
Bulguras – sveikatai naudingas supermaistas ir skanus garnyras, išbandykite.
2025-07-23
Orkaitėje kepta višta su avinžirniais
Orkaitėje kepta višta su avinžirniais
2025-07-10
Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai
Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai
2025-06-28
Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas
Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas
2025-06-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aštrus troškinysPatiekalai su vištienaSotus vištienos troškinysTroškinysvištienos patiekalaivištienos troškinys

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Karamelinė bananų duona: šefės receptas
Desertai

Karamelinė bananų duona: garsi šefė dalijasi savo receptu

Gyvenimas

Kaip išlaikyti džinsus puikios būklės: kodėl Levi’s vadovas Charles Bergh mano, kad džinsų negalima skalbti

Dermatologai atsakė kaip dažnai reikia praustis?
Sveikata ir grožis

Dermatologai atsakė, kaip dažnai reikia praustis

Ar verta investuoti į kriptovaliutas 2025-aisiais?
Ekonomika ir verslas

Ar verta investuoti į kriptovaliutas 2025-aisiais? Apžvalga iš IT ir finansų perspektyvos

Ant šių augalų mulčo geriau nedėkite.
Sodas ir daržas

Ant šių augalų mulčo geriau nedėkite. Atskleidė priežastis, kodėl

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?