Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai – patiekalas pasižymi kremine tekstūra, švelniu špinatų skoniu ir lengvais prieskoniais. Italijos įkvėptas maistas jūsų namams.
Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai: receptas
Puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek svečiams – skanus ir sotus patiekalas, kuris sušildys ir pradžiugins kiekvieną.
Ingredientai:
- 125 g cannelloni vamzdelių
- 200 g šaldytų špinatų (atitirpintų)
- 250 g rikotos sūrio
- 20 g parmezano sūrio
- ½ citrinos žievelė
- ¼ arb. š. šviežiai malto muskato riešuto
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 arb. š. smulkaus cukraus
- ½ arb. š. džiovinto raudonėlio
- 150 g mocarelos
- jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Pasirinti seklų kepimo indą, kuriame vamzdeliai tilptų tvirtai.
2. Nuspausti kuo daugiau perteklinio vandens iš atšildytų špinatų ir šiek tiek susmulkinti. Sudėti į dubenį kartu su rikota, tarkuotu parmezanu, citrinos žievele, muskatu ir puse arbatinio šaukštelio druskos. Gerai išmaišyti.
3. Perkelti rikotos mišinį į vienkartinį konditerinį maišelį ir nukirppti galą, kad susidarytų maždaug 1,5-2 cm pločio anga. Dosniai dėti paruošto įdaro į vamzdelius ir sudėti juos į kepimo indą.
4. Sumaišyti smulkintus pomidorus su puse arbatinio šaukštelio jūros druskos, cukrumi, džiovintu raudonėliu ir gausiu juodųjų pipirų kiekiu. Užpilti ant makaronų vamzdelių, prireikus įpilti šiek tiek vandens, kad makaronai būtų visiškai apsemti pomidorų mišiniu.
5. Supjaustyti mocarelą ir paskleisti ant pomidorų mišinio, pabarstyti dar šiek tiek juodųjų pipirų. Kepti 20-30 min, kol makaronai iškeps, padažas ims burbuliuoti, o sūris gražiai apskrus. Prieš patiekiant palikti pastovėti 4-5 min.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.