ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bulvių patiekalai » Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves: išbandykite ir jūs!
Bulvių patiekalai

Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves: išbandykite ir jūs!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves
Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves

Ar ieškote garnyro, kuris tiktų tiek prie mėsos, tiek prie daržovių patiekalų? Neabejotinai vienas populiariausių pasirinkimų – traškios keptos bulvės. Tai patiekalas, kurį mėgsta daugelis, tačiau ne visada pavyksta pasiekti tobulą rezultatą: traškią plutelę išorėje ir minkštą, purią tekstūrą viduje. Laimei, yra kelios paprastos taisyklės, kurios užtikrins, kad jūsų bulvės kaskart bus traškios ir gardžios.

Tinkama orkaitės temperatūra traškioms keptoms bulvėms

Vienas svarbiausių dalykų – teisingai įkaitinta orkaitė. Optimaliausia temperatūra traškioms keptoms bulvėms yra apie 218 °C. Tokiu karščiu kepamos bulvės įgauna auksinį atspalvį ir traškią plutelę, tačiau viduje išlieka minkštos.

Virinimas prieš kepimą – sėkmės garantas

Nors gali atrodyti, kad tai papildomas darbas, bulves rekomenduojama trumpai apvirti prieš kepant. Užtenka 5 minučių, kad paviršius suminkštėtų, o vėliau kepant susidarytų traški pluta. Po virimo bulves būtina nusausinti ir trumpai papurtyti, kad jų paviršius būtų grublėtas – tai padės geriau susiformuoti traškiai išorei.

Įkaitinta skarda ir aliejus – traškių keptų bulvių paslaptis

Labai svarbu bulves berti į jau įkaitintą aliejų. Kol jos verda, į skardą įpilkite aliejaus ir pašildykite orkaitėje. Tuomet sudėtos bulvės iškart ims šnypšti, nesugers perteklinio riebalų kiekio ir taps mažiau riebios, bet traškesnės.

Taip pat skaitykite

Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
2025-08-04
Šakšuka
Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams
2025-07-18
Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
2025-10-06
Vietnamietiška jautienos sriuba
Vietnamietiška jautienos sriuba
2025-07-08

Kepimo procesas ir prieskoniai

Traškios keptos bulvės geriausiai pavyksta, jei kepimo pradžioje orkaitė įkaitinama iki 180–200 °C. Kepimo laikas – apie 45–50 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio. Gardžiausiam rezultatui pabaigoje pabarstykite druskos ir mėgstamų žolelių – kmynų, rozmarinų ar čiobrelių. Druską visuomet geriau dėti pačioje pabaigoje, kad bulvės neišsausėtų.

Virtuvės šefo patarimas: traškios keptos bulvės restorano stiliumi

Viename restorane itin populiarus buvo paprastas, bet nepriekaištingas garnyras – traškios keptos bulvės. Paslaptis slypi tinkamame bulvių paruošime ir temperatūros valdyme. Jaunas bulves geriausia kepimui tik nuplauti, o senesnes – nuskusti. Bulves reikėtų trumpai pavirti sūdytame vandenyje, nusausinti, o tada kepti įkaitintame aliejuje. Taip jos išlieka purios viduje ir traškios išorėje.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Keptos bulvėsorkaitėprieskoniai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rudeninės gėlės
Sveikata ir grožis

12 gėlių, kurios nebijo pirmųjų šalnų. Auginkite jas!

Supelijęs pomidoras nebūtinai turi atsidurti šiukšliadėžėje! Štai ką galite su juo padaryti
Sodas ir daržas

Supelijęs pomidoras nebūtinai turi atsidurti šiukšliadėžėje! Štai ką galite su juo padaryti

Mėlynos ekranų šviesos poveikis odai
Sveikata ir grožis

Mėlynos šviesos poveikis mūsų odai: Ar naršymas telefone tikrai ją veikia neigiamai?

Ar tikrai šis mygtukas automobilyje padeda sutaupyti degalų?
Automobiliai

Ar tikrai šis mygtukas automobilyje padeda sutaupyti degalų? Atsako ekspertai

Kokteiliai sveikatai
Gėrimai

Naudingi kokteiliai – padės pasijausti lengvai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?