ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Stiklainiuose marinuoti grybai: receptas, kuris manęs niekada nenuvilia!
Naudinga

Stiklainiuose marinuoti grybai: receptas, kuris manęs niekada nenuvilia!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Marinuoti grybai yra klasikinis žiemos užkandis, kuris ne tik puošia stalą šventėse, bet ir džiugina savo nepakartojamu skoniu. Šį receptą man perdavė anyta, o jo paslaptis – šiek tiek medaus marinate. Jei dar neturite savo mėgstamų marinuotų grybų stiklainių, pats laikas pradėti ruoštis žiemai.

Stiklainiuose marinuoti grybai
Stiklainiuose marinuoti grybai

Kodėl verta pasigaminti marinuotus grybus namuose?

Namų marinuoti grybai turi daug privalumų: jie visada švieži, galite reguliuoti prieskonių intensyvumą ir pridėti salstelėjusio skonio, pavyzdžiui, medaus. Tokie grybai yra puikus užkandis netikėtai užsukusiems svečiams, o taip pat puikiai tinka šventiniams patiekalams. Kiekvienas grybautojas žiemai turėtų pasigaminti bent kelis stiklainius šių skanumynų.

Marinuoti grybai: receptas

Ingredientai:

  • 2 kg smulkių grybų
  • 2 nedideli svogūnai
  • 4 stiklinės vandens
  • 1 stiklinė acto
  • 2 šaukštai medaus
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 6 lauro lapai
  • 8 kvapiųjų pipirų žirneliai
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių sėklų
  • Prieskoniai pagal skonį

Marinuotų grybų paruošimas:

Taip pat skaitykite

3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
2025-07-30
Vištienos sriuba
Vištienos sriuba – dubenėlis jaukumo
2025-10-02
Brusketos su pomidorais
Brusketos su pomidorais
2025-08-25
Burokėlių salotos su apelsinais
Burokėlių salotos su apelsinais
2025-08-08
  1. Kruopščiai nuvalykite grybus. Jei reikia, perpjaukite juos per pusę.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Grybus ir svogūnus sudėkite į nedidelį puodą ir virkite 5 minutes lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje.
  4. Sluoksniuokite grybus į sterilizuotus stiklainius, užpildydami maždaug 3/4 stiklainio.
  5. Paruoškite marinatą: puode užvirinkite vandenį su actu, medumi, garstyčių sėklomis, lauro lapais, druska ir pipirais.
  6. Užpilkite karštą marinatą ant grybų ir sandariai užsukite dangtelius.
  7. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Patarimai sėkmingiems marinuotiems grybams

Norint, kad marinuoti grybai būtų sultingi ir aromatingi, naudokite nedidelius, vienodo dydžio grybus. Medus marinate suteikia subtilų salstelėjusį skonį, kuris puikiai dera su aštriais prieskoniais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šaldiklis daugiau nebeprišals! Su šių paprastų patarimų pagalba, jūs niekada nebeturėsite tokios problemos!
Gyvenimas

Šaldiklis daugiau nebeprišals! Su šių paprastų patarimų pagalba, jūs niekada nebeturėsite tokios problemos!

Katės šildo žmogaus skaudamas vietas
Gyvenimas

Kodėl katės miega ant žmonių skaudamų vietų? Atsako ekspertai

Affogato
Gėrimai

Affogato – tobulas kavos ir ledų duetas

Šokoladinė bananų duona su šokolado gabaliukais
Desertai

Šokoladinė bananų duona su šokolado gabaliukais

Šis pastabumo testas atskleis, koks tikrasis jūsų psichologinis amžius. Šaltinis: arthive.com
Gyvenimas

Šis pastabumo testas atskleis, koks tikrasis jūsų psichologinis amžius

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?