Marinuoti grybai yra klasikinis žiemos užkandis, kuris ne tik puošia stalą šventėse, bet ir džiugina savo nepakartojamu skoniu. Šį receptą man perdavė anyta, o jo paslaptis – šiek tiek medaus marinate. Jei dar neturite savo mėgstamų marinuotų grybų stiklainių, pats laikas pradėti ruoštis žiemai.
Kodėl verta pasigaminti marinuotus grybus namuose?
Namų marinuoti grybai turi daug privalumų: jie visada švieži, galite reguliuoti prieskonių intensyvumą ir pridėti salstelėjusio skonio, pavyzdžiui, medaus. Tokie grybai yra puikus užkandis netikėtai užsukusiems svečiams, o taip pat puikiai tinka šventiniams patiekalams. Kiekvienas grybautojas žiemai turėtų pasigaminti bent kelis stiklainius šių skanumynų.
Marinuoti grybai: receptas
Ingredientai:
- 2 kg smulkių grybų
- 2 nedideli svogūnai
- 4 stiklinės vandens
- 1 stiklinė acto
- 2 šaukštai medaus
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 6 lauro lapai
- 8 kvapiųjų pipirų žirneliai
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių sėklų
- Prieskoniai pagal skonį
Marinuotų grybų paruošimas:
- Kruopščiai nuvalykite grybus. Jei reikia, perpjaukite juos per pusę.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
- Grybus ir svogūnus sudėkite į nedidelį puodą ir virkite 5 minutes lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje.
- Sluoksniuokite grybus į sterilizuotus stiklainius, užpildydami maždaug 3/4 stiklainio.
- Paruoškite marinatą: puode užvirinkite vandenį su actu, medumi, garstyčių sėklomis, lauro lapais, druska ir pipirais.
- Užpilkite karštą marinatą ant grybų ir sandariai užsukite dangtelius.
- Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Patarimai sėkmingiems marinuotiems grybams
Norint, kad marinuoti grybai būtų sultingi ir aromatingi, naudokite nedidelius, vienodo dydžio grybus. Medus marinate suteikia subtilų salstelėjusį skonį, kuris puikiai dera su aštriais prieskoniais.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.