ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis – pasakiškai gardus ir šventiškas Kūčių patiekalas
Receptai

Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis – pasakiškai gardus ir šventiškas Kūčių patiekalas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis
Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis

Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis – tai aromatingas, šviežų žolelių ir citrusų prisotintas žuvies patiekalas, kuriame natūralus žuvies švelnumas dera su gaiviais priedais.

Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis: receptas

Tai lengvas, elegantiškas ir kartu labai jaukus patiekalas, puikiai tinkantis dienoms, kai norisi gaivaus, natūralaus skonio ir lengvos gurmaniškos patirties.

Ingredientai:

  • 4 žuvys (jūrų lydeka, dorada, upėtakis)
  • 1 citrina
  • 1 apelsinas
  • 1 pankolis
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 3 valg. š. kaparėlių
  • 2 saujos įvairių šviežių žolelių – petražolių, krapų, peletrūno, baziliko
  • ypač tyras alyvuogių aliejus
  • dribsnių jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Reikės 12-16 maždaug 15 cm ilgio siūlų gabalėlių, išmirkytų vandenyje 1 valandą.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Auksinės krevetės tešloje – neatsispiriamai skanus receptas namų virtuvėje
Auksinės krevetės tešloje – neatsispiriamai skanus receptas namų virtuvėje
2025-12-24
Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine
Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine
2025-11-16
Obuolių pyragas trupinių viršumi
Obuolių pyragas trupinių viršumi
2025-11-19
Ar galima valgyti patamsėjusį kiaušinio trynį?
Ar galima valgyti patamsėjusį kiaušinio trynį?
2025-11-18
Gaminimo eiga:

1. Nuplauti žuvį iš vidaus ir išorės, nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
2. Smulkiai nutarkuoti pusę citrinos ir apelsino žievelės, tada abu vaisius supjaustyti plonomis riekelėmis. Sudėti tarkuotą žievelę į maisto smulkintuvą kartu su pankoliu, česnaku, svogūnu, kaparėliais, žolelėmis, geru šlakeliu alyvuogių aliejaus ir prieskoniais, sutrinti iki smulkiai supjaustytos masės. Šia mase pripildyti žuvį ir uždėti kelias citrinos bei apelsino riekeles, kad įdaras laikytųsi vietoje. Apjuosti žuvį 3-4 siūlų gabalėliais, kad vaisių riekelės išliktų tvirtai. Nukirpti perteklinį siūlą ir sudėti žuvis ant didelės lėkštės.
3. Apšlakstyti žuvies išorę alyvuogių aliejumi ir pagardinti druska bei pipirais. Palikti kambario temperatūroje apie 45 min arba šaldytuve iki 4 val, kad įdaras prisotintų žuvį aromatais. Jei trūksta laiko, galima kepti iš karto.
4. Paprasčiausia kepti visą žuvį metaliniuose žuvies laikikliuose su rankenomis, kad būtų lengviau apversti. Dėti virš vidutiniškai karštų žarijų ir kepti 15-20 min, apverčiant kepimo viduryje.
5. Patiekti iš karto su žaliomis ar pomidorų salotomis ir traškia duona.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Ant žarijų kepta žuvisAromatinga žuvisGrilinta žuvisSu pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvisŽuvies patiekalaiŽuvis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Česnakas padės atgaivinti sudžiūvusią ar supuvusią orchidėją
Sodas ir daržas

Česnakas padės atgaivinti sudžiūvusią ar supuvusią orchidėją: būtinai išbandykite šią gudrybę

Kodėl nėra naudinga drabužius skalbti 40 laipsnių ar dar aukštesnėje temperatūroje?
Gyvenimas

Kodėl nėra naudinga drabužius skalbti 40 laipsnių ar dar aukštesnėje temperatūroje?

5 didžiausi ryžių privalumai sveikatai: ką svarbu žinoti
Sveikata ir grožis

5 didžiausi ryžių privalumai sveikatai: ką svarbu žinoti

Traumatiškiausi treniruočių tipai: kaip jie žaloja jūsų kūną
Sveikata ir grožis

Traumatiškiausi treniruočių tipai: kaip jie žaloja jūsų kūną

Kasdienė kūryba – paprastas būdas sumažinti stresą ir pagerinti savijautą
Sveikata ir grožis

Kasdienė kūryba – paprastas būdas sumažinti stresą ir pagerinti savijautą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?