ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Sūdytos karamelės sūrio pyragas
Desertai

Sūdytos karamelės sūrio pyragas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-15
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Sūdytos karamelės sūrio pyragas
Sūdytos karamelės sūrio pyragas

Sūdytos karamelės sūrio pyragas – tai klasikinio sūrio pyrago ir gardžios sūdytos karamelės derinys. Kremiškas, tirpstantis burnoje įdaras ir traškus pagrindas sužavės kiekvieną.

Sūdytos karamelės sūrio pyragas: receptas

Tai ne tik gardus, bet ir elegantiškas desertas, puikiai tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek pasilepinimui ypatingą vakarą.

Ingredientai:

Sūdytai karamelei:

  • 100 g cukraus
  • 100 g šviesaus muscovado cukraus
  • 40 g sviesto
  • 125 ml grietinėlės (riebios)
  • žiupsnelis dribsnių pavidalo jūros druskos

Sūrio pyragui:

  • 50 g sviesto
  • 150 g sausainių (sutrupintų)
  • 550 g tepamojo sūrio
  • 4 kiaušiniai (lengvai suplakti)
  • 200 g grietinės
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • 1 arb. š. vanilės pastos su sėklomis
  • 2 arb. š. kukurūzų krakmolo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Karamelei paruošti suberti cukrų į puodą ir įpilti 2 šaukštus vandens. Kaitinti ant silpnos kaitros, kol cukrus visiškai ištirps. Nemaišyti! Užvirti sirupą ir virti ant vidutinės kaitros, kol jis įgaus sodrią gintaro spalvą. Kai karamelė pradės tamsėti, atsargiai pasukioti puodą (bet nemaišyti), kad ji tolygiai karamelizuotųsi.
2. Nukelti puodą nuo kaitros ir atsargiai įmaišyti muscovado cukrų, sviestą, grietinėlę ir druską, kol viskas susijungs (masė pradės burbuliuoti ir stipriai garuoti, atsargiai). Vėl padėti puodą ant silpnos kaitros, kad ištirptų bet kokie sukietėję karamelės gabaliukai, tada užvirti ir pavirti 30 sek. Supilkite karamelę į dubenį ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros.
4. Ištepti 20 cm skersmens kepimo formos su nuimamu kraštu dugną sviestu ir iškloti kepimo popieriaus disku. Ištirpinti sviestą ir sumaišyti su trupintais sausainiais. Gauta mase tolygiai iškloti formos dugną ir kepti orkaitės viduryje 5 min.
5. Atsidėti vieną pilną šaukštą sūdyto karamelės padažo, o likusią karamelę supilti į dubenį. Įdėti kreminį sūrį ir išmaišyti kol masė taps vientisa. Tuomet sudėti kiaušinius, grietinę, citrinos sultis, vanilės pastą ir kukurūzų krakmolą. Dar kartą viską gerai išplakti, kol masė taps lygi.
6. Supilti varškės masę į paruoštą kepimo formą ir išlyginti paviršių. Formą dėti ant kepimo skardos ir kepti 45-50 min, kol pyragas sutvirtės, bet viduryje dar truputį virpės. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros, tada uždengti ir padėti į šaldytuvą bent 4 val, o geriausia – pernakt.
7. Atsargiai išimti sūrio pyragą iš formos ir perkelti į serviravimo lėkštę. Šiek tiek pašildyti atidėtą karamelę, kad ji taptų skystesnė ir užpilti ant pyrago prieš patiekdami.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cheesecakeKaramelinis sūrio pyragasSūrio pyragas su karameleSūrio pyrago receptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis
Receptai

Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis

2025-06-04
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Naudinga

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)

2025-06-04
Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
Receptai

Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu

2025-06-04
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Receptai

Garuose ruoštas ešerys su padažu

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?