ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Sultingi mėsos kukuliai su kreminiu padažu – tobulas šeimos patiekalas
Mėsos patiekalai

Sultingi mėsos kukuliai su kreminiu padažu – tobulas šeimos patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sultingi mėsos kukuliai su kreminiu padažu – tobulas šeimos patiekalas
Sultingi mėsos kukuliai su kreminiu padažu – tobulas šeimos patiekalas

Mėsos kukuliai yra vienas iš tų patiekalų, kuris sukelia šilčiausius vaikystės prisiminimus. Kvapnūs ir sotūs, mėsos kukuliai su kreminiu padažu puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Šis patiekalas yra ne tik paprastai paruošiamas, bet ir nuolat išlieka mėgstamas. Dalinamės receptu, kuris sužibės jūsų virtuvėje.

Mėsos kukuliai su kreminiu padažu: receptas

Ingredientai:

  • 500 g maltos mėsos;
  • 1 svogūnas;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 3 šaukštai džiūvėsėlių;
  • 250 ml vandens arba sultinio;
  • 1 a. š. mairūno;
  • ½ a. š. čiobrelių;
  • Kvapniųjų pipirų – pagal skonį;
  • Lauro lapas – pagal skonį;
  • 100 g 30 % grietinėlės;
  • 2 a. š. kvietinių miltų ir truputis vandens;
  • Druskos – pagal skonį;
  • Pipirų – pagal skonį;
  • Šiek tiek aliejaus kepimui.
Mėsos kukuliai su kreminiu padažu: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, pakepintą svogūną, džiūvėsėlius, mairūną, čiobrelius, druską ir pipirus.
  3. Į tą pačią masę įmuškite du kiaušinius ir sudėkite smulkiai kapotą česnaką. Gerai išminkykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Formuokite iš mėsos masės kukulius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  5. Kai kukuliai apskrus, užpilkite juos vandeniu arba sultiniu. Įdėkite kvapniųjų pipirų ir lauro lapą. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių.
  6. Po troškinimo įpilkite grietinėlę. Jei reikia, pagardinkite dar druska ir pipirais.
  7. Mažame dubenėlyje ištirpinkite miltus su trupučiu vandens iki tirštos grietinės konsistencijos. Supilkite šį mišinį į keptuvę su kukuliais ir greitai išmaišykite, kad padažas sutirštėtų.

Šis receptas – tai ne tik galimybė pasimėgauti skaniais naminiais kukuliais, bet ir grįžti prie paprastų, tačiau ypatingų skonių. Patiekite su bulvių koše, makaronais arba ryžiais, kad sukurtumėte puikią vakarienę. Nepamirškite mėgautis šiuo patiekalu su savo artimaisiais – tai skonis, kuris vienija. Pasimėgaukite šiluma ir skoniu, kurį šis paprastas, bet nepakartojamas receptas atneša į jūsų virtuvę!

Šaltinis: https://24tv.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kreminis padažasMėsos kukuliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
Mėsos patiekalai

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis

2025-06-21
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
Receptai

Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu

2025-06-05
Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Naudinga

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Triukai, kurie pakeis jūsų kepsnių skonį!

2025-07-08
Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
Makaronų patiekalai

Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?