Sultinio kubeliai gali būti puikus pagalbininkas virtuvėje, tačiau daugelis parduotuvėje parduodamų produktų dažnai netenkina mūsų kokybės reikalavimų. Todėl verta pabandyti pasigaminti juos pačiam! Tai ne tik paprasta, bet ir suteikia galimybę pasirinkti tik pačius šviežiausius ir natūraliausius ingredientus. Štai kaip galite pasigaminti savo namų gamybos sultinio kubelius.

Sultinio kubelių receptas
Reikalingi ingredientai
- 3 morkos
- 1 poras
- 2 pastarnokai
- 2 petražolių šaknys
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 1/2 kaliaropės
- 1/2 saliero
- 1/2 pankolio
- 1 ciberžolės šaknis
- Sauja petražolių
- Saulėgrąžų aliejaus
- 80 g druskos
Kaip gaminti?
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimas
Nuskuskite ir nuplaukite morkas, tada supjaustykite jas kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį. Susmulkinkite porą ir svogūną, o česnako skilteles sukapokite ir taip pat sudėkite į dubenį.- Daržovių smulkinimas
Nulupkite kaliaropę, supjaustykite ir suberkite į dubenį su kitomis daržovėmis. Tą patį padarykite su petražolių šaknimis, salieru ir pastarnoku. Supjaustykite ir ciberžolės šaknį, tuomet suberkite ją į mišinį. - Keptuvės paruošimas
Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Suberkite visus smulkintus ingredientus ir gerai išmaišykite. Pabarstykite druska ir toliau maišykite, kol daržovės pradės išskirti savo sultis. - Kepimas
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite daržoves, kol jos suminkštės (apie 8 minutes). Reguliariai maišykite, kad nesudegtų. - Masės trynimas
Iškepusios daržovės turi būti perkelti į indą ir sutrintos į vienalytę masę. - Šaldymas
Paruoštą daržovių masę dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai išlyginkite. Uždenkite folija ir leiskite atvėsti. Po to įdėkite į šaldiklį per naktį. - Pjaustymas ir sandėliavimas
Kitą dieną supjaustykite masę į kubelius. Kiekvieną kubelį suvyniokite į foliją ir sudėkite į sandarų plastikinį maišelį. Laikykite juos šaldiklyje, kad galėtumėte naudoti bet kuriuo metu.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.